Her Mezarın Başına Bir Fidan

Malatya'da başlatılan uygulamayla, Şehir Mezarlığı'na getirilen her cenazenin defnedildiği mezarın baş ucuna bir ağaç fidanı dikilerek gömülüyor.

Malatya'da başlatılan uygulamayla, Şehir Mezarlığı'na getirilen her cenazenin defnedildiği mezarın baş ucuna bir ağaç fidanı dikilerek gömülüyor.

Malatya Belediyesi Mezarlıklar Müdürü İdris Alan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 ay önce başlattıkları "defnedilen her cenaze için bir ağaç fidanı dikimi" uygulamasıyla, kentin yeşillendirilmesine katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Öncelikle Şehir Mezarlığı'ndaki defin işlemlerinde bu uygulamayı başlattıklarını belirten Alan, cenaze defnedilirken, baş ucuna mavi selvi, kara selvi, toros sediri ya da ardıç ağacı fidanlarından birini diktiklerini vurguladı.

Reklam
Reklam

Alan, daha önce vatandaşların kendi imkanlarıyla mezarlıklara fidan diktiğini ifade ederek, "Şimdi bunu biz yapıyoruz. Her mezar için fidan dikiyoruz. Uygulama 3 ay önce başladı. Vatandaşlar, uygulamadan son derece memnunlar" dedi.

Malatya'daki mezarlıkların "kentin akciğeri" olmasını hedeflediklerini dile getiren İdris Alan, 3 ayda Şehir Mezarlığı ve dış mezarlıklara 2 bin 500 fidan diktiklerini kaydetti.

İdris Alan, Malatya Şehir Mezarlığı'nın, mezarlık planı ve defin işlemlerindeki kalitesiyle çevre illere örnek olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: