Her Öğrenciye Tablet Bilgisayar Verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi Genel Koordinatörü Oğuz Temizhan, her öğrenciye ortaokul ve lisede olmak...

Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi Genel Koordinatörü Oğuz Temizhan, her öğrenciye ortaokul ve lisede olmak üzere iki kez tablet bilgisayar verileceğini, sınıf sayısı 5’ten fazla olan tüm okullara fiber internet sağlanacağını, kablolama ihalesinin tamamlandığını söyledi.

Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılan ve UÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Çepni’nin yönettiği ‘Eğitimde Yeni Teknolojiler ve Fatih Projesi’ adlı panelde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fatih projesi ele alındı. Panelde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi Genel Koordinatörü Oğuz Temizhan, bu projenin başarıya ulaşmasında en büyük payın öğretmenlere ve velilere düştüğünü belirterek, “Dünyadaki en büyük hizmet içi eğitim ağını kurduk. 110 merkez sayesinde 3 bin 300 kişiyle aynı anda yüz yüze eğitim yapabiliyoruz. Bilgisayar teknolojilerini kullanmayan öğretmenler sistem dışına çıkarılacak” dedi.

Reklam
Reklam

Bilinçli ve güvenli internet kullanma konusunda öğrencinin yanı sıra velileri ve öğretmenleri de eğiteceklerini ifade eden Temizhan, “Bilgisayar teknolojilerini kullanma konusunda genç ve orta yaştaki öğretmenlerden bir direnç olacağını sanmıyorum, ama yaşlı olanlarda sorun çıkacağını tahmin ediyorum. Ekosistem içinde yaşamak isteyenler öğrenme ihtiyacı hissedeceklerdir. Belki de Fatih projesi eğitim sisteminin gençleşmesine yol açacaktır” ifadelerini kullandı.

Öğretmen yetiştiren eğitim dakültesi dekanlarına ve YÖK’e de seslenen Oğuz Temizhan, “Değişim ve dönüşümün çok kolay olmayacağını biliyoruz, ama eğitim fakülteleri de bu sisteme göre eğitimini yeniden dizayn etmeli. Bu konuda başvuranların tahta ihtiyaçlarını da hemen karşılayacağız” diye konuştu.

80’li yıllardan itibaren biz çocuklarımızın geleceğinden çaldık” diyerek son 30 yıllık eğitimi eleştiren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul, “Çocuklarımızı yıpratmadan, geleceklerini çalmadan, kabiliyetlerini geliştirecek bir çözüm bulmalıyız. Pilot uygulama sonuçlarından da görülüyor ki çocuklar Fatih projesi sayesinde sayısal derslerde daha çok soru çözüyor. Ama bu kadar. Aileler çocuklarını, adresleri belli olsun diye okula gönderiyor. Dershaneler çocuğu daha ciddi olarak takip ediyor. İşte asıl dershaneye olan talebin nasıl yok edileceği konusuna çözüm bulmak lazım. Fatih projesi ümit verici gibi görünebilir, ama benim bu konuda ciddi endişelerim var. Nasıl öğretileceğinden önce neyi öğreteceğimize karar vermeliyiz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Panele İngiltere’den University of West of Scotland’dan katılan Joel Josephson ise , oyun ile teknolojiyi birleştirip çocukların farklı kabiliyetlerini ortaya çıkarmayı hedefleyen ‘Clohe’, ‘Popullar’ ve ‘Ed2Work’ projelerini, uygulamalardan elde edilen başarılardan örnekler vererek anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: