Her Seinfeld Hayranının Cevaplarını En Çok Merak Ettiği 11 Soru

Hayranları tarafından, bir bölümününda geçen "hiçbir şey hakkında her şey" repliği ile anılan ve TV tarihinin en başarılı komedi dizilerinden biri Seinfeld hakkında en çok merak edilen şeyler nedir? Siz de bunları merak etmiş miydiniz?

Cosmo Kramer nasıl para kazanıyor?

En az Jerry Seinfeld kadar yardımcı baş karakterlerin de çok sevildiği dizide Kramer'ın diğer karakterlerden, hatta zaman zaman Seinfeld'den bile daha çok sevildiğini söylemek yanlış olmaz. Dizide egzantrik karakterlerin yanında bile tuhaf durmayı başaran Kramer neredeyse solo dizi yapabilecek hayran potansiyeline sahipti. Tabii ki yazar Larry David ve Seinfeld ortaklığının da bu karakterin oluşumunda büyük katkısı var.

Peki Her ihtiyacı için aniden Jerry'nin kapısında biten Kramer kirasını nasıl ödüyordu? Eline nereden para geçiyordu?

Reklam
Reklam

Seinfeld'deki en sevilen yan karakter hangisiydi?

Dizinin dokuz sezonuna 1.200'den fazla karakter girdi çıktı. Dokuz sezon boyunca en az ana karakterler kadar enteresan birçok yan karakterlerle izleyicilerin karşısına çıkan Seinfeld'de, tabii ki bazı karakterler diğerlerine göre daha fazla sevildiği için daha sonra da dizide çokça rol aldı. Bu yan karakterlerin en sevilenleri arasında George'un babası Frank Costanza, Tim Whatley, Russell Dalrymple, Putty ve Newman bulunuyor.

Jerry'nin dairesi New York'un neresinde?

Seinfeld izleyicilerinin çok merak ettiği bir başka şey ise Jerry'nin apartmanının nerede olduğu. Bu sorunun iki cevabı var. Apartmanın dışındaki çekimler için kullanılan mekan New York'taki Columbus ve Amsterdam Caddelerinin kesişiminde. Dizide birkaç kez bahsi geçen 129 West 81'inci Sokak, New York, NY adresi ise gerçek bile değil.

Jerry dokuz sezon boyunca kaç kadınla birlikte oldu?

Seinfeld'in birçok bölümünün ana meselesi Jerry'nin tuhaf kadınlarla olan tuhaf ilişkileriydi. Uzun süreli ilişki yaşamakta ciddi sorunları olan Jerry'nin, dizinin dokuz sezonu boyunca kaç kadınla birlikte olduğu ise izleyicilerin en çok merak ettiği şeyler arasında. Bu sorunun da iki cevabı var. Seinology.com adresinde verilen bilgiye göre Jerry 38 farklı kadınla birlikte oldu. *'ya göre ise bu sayı 73.

Reklam
Reklam

Jerry Seinfeld nasıl zengin oldu?

Gerçek hayatta Jerry Seinfeld esas yükselişini kendi dizisiyle yaptı. Tek bir dizinin yayını ve DVD satışları sayesinde diziyi birlikte hazırladıkları Larry David ile yılda 400 milyon dolarlık bir gelir paylaşımı yapıyorlardı.

Kramer'ın portresini yapan ressam kim?

Dizide Joe Davola'nın resmettiği Kramer portresinin gerçek ressamı bilinmiyor.

Dizinin ana karakterleri arasında en az 'kötü' olan hangisi?

Elaine, Jerry, George ve Kramer bırakın sütten çıkmış ak kaşık olmamayı, petrole bulanmış dolar milyarderi kadar acımasız, duyarsız ve hatta adaletsizler ve çıkarları için her şeyi yapmaya hazırlar. Çoğu zaman planları ters tepse ve kendilerine dönse bile bundan vazgeçmiyorlar. Yine Kramer sanki diğer üçüne göre biraz daha naif.

Jerry Seinfeld'in buzdolabındaki EWR harflerinin anlamı nedir?

Dolapta asılı olan EWR yazılı kağıt Manhattan'dan Newark Havalimanı'na taksi ücretlerinin detaylarının bulunduğu bir fyler.

George Costanza neden yemek yerken kendini kaybediyor?

Çünkü tarzı bu. Geroge'nin hayatta en keyif aldığı üç şey: yemek, televizyon ve seks. Bu yüzden yemek yerken kendini kaybediyor.

Reklam
Reklam

Dizinin jenerik ve geçiş müziklerindeki basları kim çalıyor?

Dizinin alameti farikalarından biri de duyar duymaz tanınan meşhur bas melodileri. Eğer müzikler biraz ilgileniyorsanız bu basları usta bir basistin slap tekniğiyle çaldığını düşünebilirsiniz. Dolayları olarak doğru olsa da bu melodilerin kaynağı bas gitar değil. Seinfeld'in müziklerindeki enstrumanların neredeyse tamamı tek bir klavyenin ürünü.

Jerry Seinfeld neden dokuzuncu sezondan sonra diziye devam etmek istemedi?

Seinfeld'in 9. sezondan sonra devam etmemesinin en büyük sebebi Jerry ile beraber dizinin senaristliğini üstlenen Larry David'in 7. sezondan sonraki istifası. David'in istifasının ardından 2 sezon dizinin yükünü kaldırdıktan sonra bu yükün kendine fazla ağır geldiğini söyleyerek, bölüm başına 5 milyon dolar gibi bir ücreti reddetti.