Her Şey Ağa Takılan Bir Balıkla Başladı

Giresunlu balıkçı Recep Yıldırım, 20 yıldır evinin avlusunda bir havuzda korumaya aldığı mersin balıklarını aileden...

Giresunlu balıkçı Recep Yıldırım, 20 yıldır evinin avlusunda bir havuzda korumaya aldığı mersin balıklarını aileden biri gibi görüyor.

Dededen toruna balıkçılık yapan Recep Yıldırım, bundan 20 sene önce ağına takılan bir mersin balığı için evinin önünde havuz hazırladı. Aradan geçen yıllar içerisinde ağına takılan başka mersin balıklarını da havuza ilave etmesiyle sayıları 17'ye ulaştı. Evdeki 4 nüfusla birlikte mersin balıklarını da külfetinden sayan Yıldırım, kendisini 21 nüfuslu bir aile olarak tanımlıyor. Karadeniz’de nadir rastlanan balıklardan olan mersin balığı için son derece nezih bir ortamın hazırlandığı ve zaman zaman akademik çevrelerden de ziyaretçilerin geldiği havuzdaki mersin balıklarının boyları 70 santimetre ile 2 metre arasında değişiyor.

Reklam
Reklam

20 yıldır mersin balıklarını aileden biri gibi önemsediğini ve tuttuğu balıkları onlarla paylaştığını söyleyen Recep yıldırım, “Bugüne kadar mersin balığı ile alakalı ulaşabildiğim bütün bilgileri dikkate alarak bakımlarını yapıyorum. Karadeniz’de balığın durumu malum. Karadeniz’de her geçen gün balık nesli ve adedi tükeniyor. Bunlar burada koruma altındalar. Onlar aileden biri. Bizim çoluk-çocuğumuz gibi bir şey. Farkı yok. Bizim aileden bunlar. 20 senedir buradalar. Balıkla geçiniyorum. Ve tuttuğum balıklarla onları besliyorum. Öyle her şeyi de yemiyorlar. Hazır yem de kabul etmiyorlar.” dedi.

Hazırladığı ortamın akademik çevrelerce de dikkat çektiğini söyleyen Yıldırım, “Bu balık farklı bir balık. 20 milyon yıl önce de var olan ve dinazorları da görmüş bir balık. Biyolojik yapısı farklı. Buraya biyoloji bölümünden öğrenciler gelip incelemeler yapıyorlar. Tez çalışmaları için gelenler var. Yakın zamanda buradan damızlık çalışmaları için örnekler de verdik.” diye anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: