Her taraf Bilbord olacak

Bu ihale yapılmamalı Mersinde Billboardlara gömüleceğiz

Kent merkezindeki 200 adet bilboard sayısı 500’e, 130 otobüs durağı sayısı 580’e(!)100 adet raketler 570’e, 5 adet megalıght 75’e, 2 adet silindir reklam kulesi 12’ye çıkacak..!Ayrıca ihaleyi alan firma 75 adet megabord ve 4 adet kent bilgi bankası kuracak..!Mersin’in merkezi bilbordlarla dolup taşmış ve boğulmuş iken, yeni bilbord ihalesinin yapılacak olması kentte yeni bir şok etkisi daha yarattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut miktarı ile kentte önemli tartışmalara neden olan bilboardlarla ilgili yeni dönem için çok fazla sayı ile ihaleye çıkmaya hazırlanmasına tepkiler sürüyor.Devlet İhale Kanunu’na göre “İhale Komisyonu” görevini yürüten Büyükşehir Belediyesi Encümenin hazırladığı “Mersin Büyükşehir Belediyesi Sınırları ve Mücavir Alan Dahilinde Kent Mobilyalarının Yapılması ve Mevcut Olanların Yenilenmesi ve Reklam İşletmesinin Kiralanması İşi İhalesi”nin, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Makine İkmal Sahası’nda 24 Nisan 2012’de saat 10.00’da yapılacağı açıklanmıştı.Kapalı teklif usülü yapılacak ihalede söz konusu reklam alanlarının 7 yıl süreyle yıllık 5 milyon TL’den ihaleye çıkarılması öngörülüyor..!

Reklam
Reklam

200 adet olan bilboard sayısı 500’e çıkacak!

Mevcut reklam alanlarının yüzde 500 ve üzerini aşan oranlarda arttırılmasının öngörüldüğü ihale, kent merkezindeki 200 adet olan bilboard sayısını 500’e, 130 olan otobüs durağı sayısını 580’e,100 adet olan raketlerin sayasını ise 570’e çıkaracak.Ayrıca 5 adet olan megalıght 75’e, 2 adet olan silindir reklam kulesininsayısı da 12’ye yükselecek.Bunlar yetmezmiş gibi ek olarak yeni dönemde ihaleyi alan firmaya ayrıca 75 adet megabord ve 4 adet kent bilgi bankası kurma hakkı verilecek.İhaleye göre 20 Mart 2013’ten geçerli olmak üzere Mezitli’de ihaleden payını alacak. Mezitliye’de 100 adet bilboard, 20 adet otobüs durağı ve 30 adet raket yapılacak.

Mersin’de iyi yetkili ve sağduyulu yönetici yok mu..?

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Reklam İşletmesinin Kiralanması İşi İhalesi”nin mevcut miktarı ile kent görüntüsüne büyük zarar vereceğini belirten vatardaşlar: “Mersin turizm kenti diyen yetkili ve yöneticiler turizmle uyuşmayan ihaleler ve yatırımlara ya izin veriyor veya uyguluyorlar ya da göz yumuyorlar. Mersin’de reklam işletmesi konusu büyük tartışmalara neden olmasına rağmen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın hiç umursamadığı bir konu oldu. Gelişmiş komşu illerde rahatsız edici olmayan tek tük reklam panoları var iken, kentimizin reklam ponolarıyla cehennemine dönüştürülmüş olmasına anlam verebilmek mümkün değil. Yapılan çirkinlikler yetmemiş gibi, bilboardlarla ilgili yeni dönem için çok fazla sayıda reklam enstrümanları ile ihaleye çıkmaya hazırlanılması kabul edilebilir değil. Hadi anladık 5 milyon TL para için Başkan Özcan kenti bilboard cehennemine çevirmeyi göze almış. -Sonucuna da katlanacaktır- Peki ya bu kabul edilemez durum karşısında Mersin Valisi ne yapıyor? Meslek Odası Başkanları ve Sivil Toplum Örgütleri yöneticileri ne işe yarıyor? Madem ki böylesine önemli bir sorun karşısında bile sesiz kalabiliyorsunuz o zaman bulunduğunuz makamları neden işgal ediyorsunuz?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: