Hereke Sahilleri 2.1 Milyon Liralık Yatırımla Artık Kirlenmeyecek

İzmit Körfezi’nin kollektör hatları ile kirlilikten arındırmasının son halkalarından biri olan Hereke Terfi Sistemi 2.1...

İzmit Körfezi’nin kollektör hatları ile kirlilikten arındırmasının son halkalarından biri olan Hereke Terfi Sistemi 2.1 milyon TL'lik yatırımla devreye alındı.

İSU Genel Müdürlüğü önemli bir yatırımı daha tamamladı. İzmit Körfezi’ni kollektör hatları ile saran İSU, Hereke merkez ile üst Hereke bölgelerinin atık sularının İzmit Körfezi’ne gitmesini engellemek için 2.1 milyon TL tutarında yatırım yaptı. Bir yıl süren çalışma ile tamamlanan Hereke Atıksu Terfi Sistemi'nin devreye alınması nedeniyle Hereke Merkez Cami alanında tören düzenlendi. Törene, Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Engin Koyun ve İSU yöneticileri ile Herekeliler katıldı.

Reklam
Reklam

HEREKE'YE İSU'DAN 13 MİLYON TL'LİK YATIRIM

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Hereke bölgesinde 2006 - 2008 yıllarında 11 milyon 200 bin TL tutarında yatırım ile 53 km içme suyu, 40 km kanalizasyon ve 700 metre yağmur suyu hatları ile 1 adet terfi merkezi inşa ettiklerini anlattı. Devreye aldıkları terfi sistemi ile birlikte bölgeye toplam 13 milyon 300 bin TL tutarında yatırım yaptıklarını ifade eden Bayram, ”İzmit Körfezi’nin kirlilikten arındırılması ve Hereke bölgesinin atık sularının toplanması için yaptığımız Hereke Terfi Sistemi kapsamında 400 mm çapında polietilen boru ile 8 bin 750 metre uzunluğunda terfi hattı ile 1 adet terfi merkezi inşa ederek Körfez ilçesini atıksu sistemine bağladık. Böylece İzmit Körfezi'nin atık sulardan arındırma projesinin bir merhalesi olan Hereke kısmı da Körfez Arıtma Tesisi'ne bağlanmış oldu. Artık Herekemiz'de deniz daha temiz olacak. Bu yatırım ile birlikte İSU Genel Müdürlüğü olarak Hereke’ye 13 milyon 300 bin TL yatırım yapmış olduk. Bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Reklam
Reklam

BAŞKAN YUNUS PEHLİVAN’DAN YATIRIM TEŞEKKÜRÜ

Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan da Körfez sahillerinin kirlilikten arındırılması için yapılan yatırımlardan dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile İSU Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Pehlivan, "İSU Genel Müdürlüğü, yaptığı kısa ve güzel bir çalışma ile bölgenin atıksularının İzmit Körfezi’ni kirletmesinin önüne geçti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Marmara Denizi'ne ve İzmit Körfezi’ne çok büyük ve güzel hizmetler yaptı. Ben bu kentte yaşayan insanlar adına kendisine teşekkür ediyorum. Bu akşam bir müjde daha vererek Hereke’den Şirinyalı’ya kadar olan sahil düzenlemesini 2013 yılının sonuna kadar yetiştireceğiz ve bu alanı çok güzel bir mekan haline dönüştüreceğiz.” diye konuştu.

BAŞKAN KARAOSMANLOĞU: İÇİME SİNMİYORDU

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise bölgede güzel hizmetler yaparak sağlıklı içmesuyu ve kanalizasyon altyapısı yanı sıra üst yapı ile doğalgaza kavuşturduklarını söyledi. "Ancak kanalizasyonların sahillere akması içimize sinmiyordu." diyen Karaosmanoğlu, şöyle devam etti: "Benim içimde bir yaraydı ve içimi sızlatan bir eksiklikti. Kısa zamanda tamamladığımız bu yatırım ile bugün itibariyle atıksular Herekemiz'in güzel ve temiz sahillerine akmıyor ve akmayacak. Hereke sahilleri bizim soframızdır. Bugün bizim iftar sofralarımız ne ise Hereke sahillerimiz de öyledir. Bu sahillerimizi daha derli toplu ve pırıl pırıl hale getireceğiz. Bazı bölümlerini eskisi gibi kumsal hale getireceğiz. İnsanlarımız güzel çevreye ve güzel çevrede yaşamaya layıktır. Onu korumak için herkese görevler düşüyor. Bu yatırımı kısa zamanda tamamlayan İSU Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Bu hizmetin bölgeye güzellik ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.”

Reklam
Reklam

BÜYÜKŞEHİR YAPMASAYDI 50 SENE BU YATIRIMI GÖREMEZDİK

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık da İSU Genel Müdürlüğü’nün bölgeye 13 milyon TL’nin üzerinde altyapı yatırımları yaptıklarından dolayı teşekkür etti. Işık, devreye alınan tesis ile kısa bir süre sonra Hereke sahillerinin temizleneceğini ve insanların gönül rahatlığı ile yüzeceğini söyledi. Altyapı yatırımlarının yeraltında yapılması nedeniyle nankör çalışmalar olduğuna vurgu yapan Işık, şunlar kaydetti,”İSU Genel Müdürlüğü tarafından Hereke’de 13 milyon TL üzerinde yatırım yapıldı. Eğer Büyükşehir Belediyesi bu yatırımı yapmasaydı, 50 sene görmezdik. Büyükşehir ve Körfez belediyeleri ve diğer kamu yatırımlarını dahil ettiğimizde Hereke’ye 100 milyon TL yatırım yapıldı."

Yapılan konuşmaların ardından Milletvekili Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ve Başkan Yunus Pehlivan ile Genel Müdür İlhan Bayram, atıksuların uzaktan takibinin yapıldığı atıksu scadaya online olarak bağlanarak Hereke Terfi Sisteminin butonuna basarak çalıştırdı ve atıksuların Körfez Atıksu Arıtma Tesisi'ne verilmesini sağladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz