Hereke’nin Atıksuları Arıtmaya Bağlanacak

İzmit Körfezi’ni kollektör hatları ile kuşaklayan ve işlettiği 15 adet atıksu arıtma tesisi ile kirlilikten...

İzmit Körfezi’ni kollektör hatları ile kuşaklayan ve işlettiği 15 adet atıksu arıtma tesisi ile kirlilikten arındıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Körfez ilçesine bağlı Hereke bölgesinin atıksularını Körfez Atıksu Arıtma Tesisi’ne bağlayacak terfi sisteminin inşaat çalışmalarında son aşamaya geldi.

İSU Genel Müdürlüğü, son 8 yılda yaptığı yatırımlar ile İl genelinde atıksu arıtma oranını yüzde 96’ya çıkardı. Bu oranı yüzde 99’a çıkarmak için Kandıra ve Cebeci’de iki adet atıksu arıtma tesisinin inşaatını sürdüren İSU, Darıca ilçesi Pirireis ile Cami Mahallerinin atıksularını Gebze Arıtma Tesisine ve Körfez Hereke’nin atıksularını da Körfezi Atıksu Arıtma Tesisine iletecek altyapı çalışmalarına devam ediyor.

Reklam
Reklam

Körfez ilçesine bağlı Hereke bölgesinin atıksularını toplamak için Körfez köyderesi ile Körfez Belediyesi altında bulunan terfi merkezi arasında atıksu terfi merkezi ile terfi sistemi inşa ediliyor. Yüklenici firma tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında polietilen borular kullanılarak toplam 8 bin 350 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı inşa edildi.

Kalan 400 metre uzunluğundaki boru hattının döşemesi D-100 karayolu Kirazlıyalı mevkiinde devam ediyor. Proje kapsamında Hereke Köyderesi mevkiinde terfi merkezi yapılırken, üst kısmın atıksularını terfi merkezine bağlamak için de tren hattı, D-100 ile TEM otoyolu altında yatay sondaj çalışması yapılıyor.

İzmit Körfezinin atıksulardan arındıracak son halkalardan biri olan proje kapsamındaki terfi merkezinin mekanik aksamları ile kalan altyapı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Hereke’nin atıksuları Körfez Atıksu Arıtma Tesisi’ne önümüzdeki ay içerisinde bağlanacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: