Hergeleci Güreşlerinde Başpehlivan Kartepeli Başdemir Oldu

Kırkpınar Güreşleri'nin rövanşı niteliğindeki Kartepe Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri’nde er meydanına çıkan pehlivanlar birbirleriyle kıyasıya...

Kırkpınar Güreşleri'nin rövanşı niteliğindeki Kartepe Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri’nde er meydanına çıkan pehlivanlar birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiler. Katılımın yüksek olduğu güreşler coşku içinde izlenirken başpehlivanlığı Sezgin Yüksel’i yenen Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın pehlivanı Mustafa Başdemir elde etti.

Kartepe Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Hergeleci İbrahim Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri’nin bu yıl dokuzuncusu Hergeleci İbrahim Er Meydanı’nda üst düzeyde bir katılımla gerçekleştirildi. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın ev sahipliğinde gerçekleşen güreşler için 13 boyda 282 güreşçi kayıt yaptırdı. Minik 1-2, teşvik 1-2, tozkoparan, ayak, deste 1-2, küçük orta küçük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta, başaltı ve başpehlivanlık kategorilerinde gerçekleşen güreşleri izleyenler keyif dolu saatler yaşadılar. Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, Gençlik Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Türker, Samandıra Güreş Hanımağası Tülay Orhun, il genel meclisi, belediye meclisi üyeleri, belediye başkan yardımcılar, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve güreş severler er meydanındaki çekişmeli mücadeleleri zevkle izlediler.

Reklam
Reklam

9. Kartepe Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri’nin açılış konuşmasını yapan Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Güreş organizasyonu düzenlemenin yanı sıra yağlı güreş kursu da açarak ata sporumuza sahip çıkıyoruz. Her yıl gerçekleşen, Türk’ün gücünü, cesaretini, çevikliğini anlatan bu topraklarda yetişip Kırkpınar Başpehlivanı olmuş bir çok pehlivanlar yetiştiren Hergeleci İbrahim Yağlı Güreşleri’ne katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Kocaeli Ak Parti Milletvekili İlyas Şeker de, Kocaeli’nin sanayi dışında artık sporla, kültürle ve turizm ile de anıldığını ifade ederek bu organizasyonu düzenleyen Başkan Karabalık ve ekibine başarı dileklerini iletti. Yağlı güreşler 13 boyda pehlivanların mücadelesi ile sürerken konuklara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz