Herkes gider Mersin'e, biz gideriz tersine ne demek? Herkes gider Mersin'e, biz gideriz tersine TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. Herkes gider Mersin'e, biz gideriz tersine ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre Herkes gider Mersin'e, biz gideriz tersine ne anlama gelir?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, günlük hayatta çok sık kullandığımız kalıplaşmış sözlerdir. Ancak hepsinin anlamını bilmek zordur. Bu nedenle bilinmeyen ifadeler için sözlüklere başvurulur. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiillerin anlamları TDK tarafından belirlenip çeşitli kaynaklarda paylaşılmaktadır. TDK’ye göre Herkes gider Mersin'e, biz gideriz tersine ifadesinin anlamı nedir? Herkes gider Mersin'e, biz gideriz tersine ne demektir?

Herkes gider Mersin'e, biz gideriz tersine Ne Demek? Herkes gider Mersin'e, biz gideriz tersine TDK sözlük anlamı nedir?

  • Herkes gider Mersin'e, biz gideriz tersine TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

Herkes gider Mersin'e, biz gideriz tersine TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. bir işin bilerek ters yapıldığını, yolunda yapılmadığını anlatan bir söz

Herkes gider Mersin'e, biz gideriz tersine ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

herkesin ağzı torba değil ki büzesin herkes aklını pazara çıkarmış, yine kendi aklını almış herkes bildiğini okur
herkes davul çalar ama çomağı makama uyduramaz herkes evinde ağadır herkes kaşık yapar ama sapını ortaya (veya doğru) getiremez
herkes kendi ayıbını bilmez herkes kendi ölüsü için ağlar herkesin aklı bir olsa koyuna çoban bulunmaz
herkesin arşınına göre bez vermezler herkesin bir derdi var, değirmencininki su herkesin ettiği yoluna gelir
herkesin geçtiği köprüden sen de geç herkesin gönlünde bir aslan yatar herkesin hamuru ekmeğine göredir
herkesin tenceresi kapalı kaynar herkesin yorulduğu yere han yapılmaz
Anahtar Kelimeler: