"Herkes O'nu Okuyor" Kampanyası

SİİRT (AA) - Siirt'te Hz. Muhammed'i daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenecek olan "Herkes O'nu Okuyor" kampanyasının tanıtımı yapıldı.

Siirt'te Hz. Muhammed'i daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenecek olan "Herkes O'nu Okuyor" kampanyasının tanıtımı yapıldı. Siirt Eğitim Kültür Spor Bilim ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Dutar, dernek binasında gerçekleştirilen tanıtımda, Peygamber Yolu Derneği'nce Türkiye genelindeki düzenlenen kampanyanın Siirt ayağını üstlendiklerini belirtti. İslam medeniyetinin vazgeçilmez prensiplerinden birinin okumak olduğunu ifade eden Dutar, "Aklın gıdası bilgi, bilginin anahtarı ise okumaktır. Bizler de Son Peygamber'in hayatını okumak, okutmak, ona dair bilgilenmek ve bilgilendirmekle mükellefiz" dedi. Toplumun, Hz. Peygamberin hayatını, güzel ahlakını, barışçıl kişiliğini, yaptıklarını, İslam'ı yayma çabaları sırasında yaşadığı zorlukları, sabrını ve yolunu gerekenden daha az bil anlatan Dutar, şöyle konuştu: "Huzurlu bir yaşam için yetişen yeni nesillerin ve biz yetişkinlerin peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in hayatını doğru ve iyi bilmesi gerekir. Ortaokul, lise öğrencileri ve yetişkinler için 3 ayrı kategoride ödüllü olarak düzenlenecek olan 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasına evliyalar diyarı Siirtimizin de büyük ilgi göstermesini bekliyoruz." Kampanya sonucu Türkiye geneli yapılacak sınavda dereceye giren bin 400 kişiyi başta umre gezisi olmak üzere binlerce sürpriz hediyenin beklediğini bildiren Dutar, sınavların 31 Mart ile 12 Nisan tarihleri arasında Siirt'te yapılacağını söyledi. Ödüllendirmenin birinci ayağının Siirt'te düzenleneceğini ve 63 ödül dağıtılacağını kaydeden Dutar, il derecesini alanların ikinci aşama sınavlarına katılıp Türkiye birinciliği için yarışacaklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: