"Herkes O'nu Okuyor" Projesi

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in hayatıyla ilgili kitapları okumayı teşvik amacıyla ülke genelinde düzenlenen "Herkes O'nu Okuyor" projesi, Van'da başladı.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in hayatıyla ilgili kitapları okumayı teşvik amacıyla ülke genelinde düzenlenen "Herkes O'nu Okuyor" projesi, Van'da başladı. Peygamber Yolu Derneği'nin, Peygamber Efendimizi daha iyi tanımak ve tanıtmak için Türkiye çapında başlattığı projenin tanıtım programı Van'da yapıldı. Bu çerçevede düzenlenecek kitap okuma yarışması, ortaokul, lise ve yetişkin adı altında ve 3 ayrı kategoride yapılacak. Yarışma çerçevesinde düzenlenecek sınav öncesi, yarışmacılar Hazreti Muhammed ile ilgili kitaplar okuyacak ve. 24 Mart'a kadar verilen sürenin sonunda sınava tabi tutulacak. Sınavda başarı gösterenler umreye gönderilecek. Van Öğretmenler Derneğince beş yıldızlı bir otelde düzenlenen proje tanıtım toplantısına çok sayıda kişi katıldı. VÖDER Başkanı Kelam Canbolat, kampanya ile milyonlarca insanın Hz. Muhammed'i doğru kaynaklardan okumasının sağlanacağını söyledi. 24 Mart 2014 tarihine kadar kitapları okuyanlar için 31 Mart- 2 Nisan tarihlerinde sınav yapılacağını belirten Canbolat, "Sınav için 'www.herkesonuokuyor.com' sitesinde kayıt yapılacak. Vanlıların bu kampanyaya büyük ilgi göstereceğine inanıyoruz. Kampanya ile yediden yetmişe herkesin Peygamber Efendimizin hayatını okuması hedefleniyor. Ödüller de oldukça cazip. Başarılı olanlar umreye gitme şansı yakalayacak. Ayrıca çok sayıda yarışmacıya, dizüstü bilgisayar, mini tablet, akıllı telefon ve binlerce sürpriz hediye verilecek. Ülkemizde daha önce Peygamber Efendimiz, Mevlit Kandili münasebetiyle bir gün, Kutlu Doğum Haftası ile bir hafta gündem oluyordu. Bu proje ile neredeyse yılın dört ayında, her tarafta insanlar aşk ve şevkle O'nun huzur iklimini yudumlayacak." Ardından Hz. Muhammed'in hayatını anlatan Eğitimci-Yazar Mehmet Yıldız, her şeyin bir bakıma onunla değer kazandığını söyledi. Konuşmasında Peygamberimizin hayatından örnekler veren Yıldız, insanların bu örnek insanın yaşantısını baz alarak yaşamını şekillendirmesi gerektiğini ifade etti. Yıldız, "Seven sevdiği için bedel öder. Bugüne kadar onu anlatabilmek ve gönüllere sevdirebilmek için ne yaptık. Peygamberimiz sevgi yumağıydı. O sevgisini Allah'tan alıp bize verdi. O sevgiyi bütün insanlara dağıtmakla vazifelendirilmişti. Her şey Peygamber efendimizle değer buldu. O ezeli değildir ama ezele en yakın olan odur. Bundan dolayı sözlerine kıymet vermek, davranışlarına denge getirmek isteyenler ona müracaat edecek ve ondan medet umacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: