'Herkes Sorumluluğunu Yerine Getirirse Millet Olarak Büyük Başarılar Yakalarız'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, herkesin sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmesi, azim ve kararlılıkla çalışması, Türkiye’nin...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, herkesin sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmesi, azim ve kararlılıkla çalışması, Türkiye’nin geleceğine güvenmesi durumunda, ülke ve millet olarak büyük başarılar yakalanacağına inancının tam olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anafartalar Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Türk milletinin Çanakkale savaşlarının her safhasında, büyük bir cesaret, fedakârlık ve kahramanlık göstermiş, tarihe damgasını vuran emsalsiz bir mücadele verdiğini hatırlatan Gül, "Çanakkale’de gerek deniz gerek kara savaşlarında gösterilen onurlu direniş ve elde edilen parlak zaferler, şüphesiz milli mücadele ruhunun ilk meşalesini yakmıştır. Çanakkale Savaşlarının tarihimiz açısından en önemli sonuçlarından biri de, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal’in liderlik yeteneğini ve askeri dehasını gözler önüne sermesi olmuştur. Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal idaresindeki Türk Ordusu'nun Anafartalar'da kazandığı zafer, kara muharebelerinin kaderini değiştirirken, milletimizin, karşısındaki güçler ne kadar büyük olursa olsun, vatanı, bağımsızlığı ve özgürlüğü için neleri göze alabileceğini bir kez daha dünyaya ispat etmiştir." dedi.

Reklam
Reklam

Türk tarihinin şanlı sayfalarının büyük gurur verdiğini, Türkiye’nin ekonomiden kültür ve sanata, bilim ve teknolojiden dış politikaya kadar her alanda daha güçlü konuma ulaşması için de dinamizm kazandırdığını belirten Gül, "Herkesin sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmesi, azim ve kararlılıkla çalışması, Türkiye’nin geleceğine güvenmesi durumunda, ülke ve millet olarak büyük başarıları yakalayacağımıza inancım tamdır. Anafartalar Zaferi'nin yıldönümünde, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Çanakkale'de destan yazan tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: