''Herkes Türkiye'nin geleceğinden ümitli''

İstanbul -(AA) Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Claus Schwab, Türkiye'nin geleceğinden herkesin ümitli olduğunu söyledi.

İki gün sürecek olan Dünya Ekonomik Forumu Türkiye Zirvesi, düzenlenen basın toplantısıyla başladı.

Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Schwab, basın toplantısında, Türkiye ile ilgili olarak Avrupa Risk Raporu, Rekabet Gücü Raporu ve Türkiye'nin jeopolitik konumuna ilişkin raporlar hazırlandığını, bu iki günlük toplantıda Türkiye'nin ekonomik, siyasi ve jeopolitik gücü, AB ile ilişkileri ve kültürler arası diyaloğun ele alınacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Schwab, "Bölgeleri Birleştirmek-Yeni Fırsatlar Yaratmak" isimli Türkiye zirvesinde Türkiye'nin bütün yönleriyle tartışılacağını aktardı.Türkiye'nin Brezilya, Rusya, Çin ve Hindistan gibi yatırım açısından cazip bir ülke olduğunu ifade eden Schwab, ayrıca Türkiye'nin büyük bir ekonomik ve siyasi potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Güler Sabancı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ise Türkiye'deki Dünya Ekonomik Forumu zirvesinin çok önemli olduğunu belirterek, Türkiye'nin 2001 krizinden sonra makroekonomi ve yapısal reformlar alanında çok büyük başarılar sağladığını ifade etti.

İki günlük toplantılarda, Türkiye'nin kültürlerarası yakınlaşma, rekabet, gelecek 10 yıldaki ekonomik ve jeopolitik gücünün bu toplantılarda ele alınacağını belirten Sabancı, "Bu iki günlük toplantının ardından, Türkiye bir fırsatlar ülkesidir diyebiliriz" diye konuştu.

Güler Sabancı, bir soru üzerine, Türkiye'nin AB sürecindeki imajının önemini vurgulayarak, imajın etkili bir iletişimle güçlendirilebileceğini söyledi.Sabancı, sadece AB'deki yetkililer değil, sıradan, sokaktaki insanların da Türkiye'yi anlamasının sağlanması gerektiğini, bunun da iletişimle sağlanabileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam