Herkesin Dijital Asistanı Olacak

Tüm dünyada insanın ikinci beyni olarak tanınan Evernote adlı uygulamanın Türkçe versiyonu da çıktı. Evernote...

Tüm dünyada insanın ikinci beyni olarak tanınan Evernote adlı uygulamanın Türkçe versiyonu da çıktı. Evernote notlarınızı, düşüncelerinizi, gittiğiniz yerleri, yaptıklarınızı, sosyal medya kullanıcı ve mail hesaplarınızı tek çatı altında topluyor.

Evernote'un yapımcıları yazılımın geliştirildikten sonra çok daha verimli bir hale geldiğini belirtiyor. Evernote, yazı, fotoğraf, ses dosyası,webcam kayıtları, haritalar, PDF ve Office dokümanları gibi verileri online olarak internet üzerinden ve internet olmadığı durumlarda bilgisayar içinde tutup, bu verilere daha sonra PC, mac, cep telefonu, iPad ve android tabletlerle, e-posta, tarayıcı arayüzü, PDA, facebook ve twitter gibi değişik sosyal medya platformlarından ulaşmayı sağlayan bir yazılım.

Reklam
Reklam

"EVERNOTE YENİ BİR BEYİN GİBİ"

Evernote ile ilgili bilgi veren Evernote Uluslararası Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dmitry Stavisky, yazılımın güçlendirilmesinin ardından dünyadaki kullanıcı sayısının hızla arttığını söyledi. Programın Türkçe sürümünün de çıktığını belirten Stavisky, "Şu anda Dünyada 25 milyon, Türkiye'de ise 120 binin üzerinde kullanıcımız var. Bu sayı giderek artıyor. Evernote GPS özelliği sayesinde gittiğiniz her yeri kaydediyor. Yıllar sonra dönüp baktığınız hangi ayda hangi gün nerede olduğunuzu görebiliyorsunuz. Evernote bu verileri bulut bilişim gibi internet üzerindeki sanal belleklerde muhafaza ediyor. Bu bilgiler oldukça özel güvenli yöntemlerle muhafaza ediliyor. Yaptığınız her şeyi maillerinizi, sosyal medya hesaplarınızı tek bir yerden yönetmenizi sağlıyoruz. Bunu yaparken de hayatınızda yaptığınız önemli olayları, gittiğiniz yerleri kaydediyoruz. İnsan beyni sürekli kaydeder. Evernote'da aynen öyle yapıyor. İnsan beyni de tıpkı Evernote gibi bilgi aldıkça gelişir ama gün gelir unutmaya başlar. Evernote asla unutmaz. Evernote insanın kendisi için geliştirdiği unutmayan bir beyin gibi" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin internet kullanıcısı bakımından son yıllarda patlayan bir ülke olduğunu belirten Stavisky, Evernote'u bu nedenle Türkçeleştirdiklerini ve Türk kullanıcıların kullanımına açtıklarını söyledi.

EVERNOTE'UN HAYATI KOLAYLAŞTIRAN ÖZELLİKLERİNDEN BAZILARI

- Notlarınızı Evernote programına, Evernote web hesabınıza ya da cep telefonu sürümüne veya e- mailinize kaydedebilirsiniz.

- Evernote, kameradan yakaladığınız görüntüdeki notları tanıma imkanı sağlıyor.

- Word, excell, pdf, haritalar, fotoğraflar, webcam ve ses kayıtlarını notlarınız arasına ekleyebilme

- Web sayfalarından alıntılar, ekran görüntüleri ya da kopyaladığınız verileri programa ekleyebilme.

- Öğeleri sürükle-bırak seçeneği ile ekleyebilme.

- Herhangi bir ortamda kaydedilen sesi metne dönüştürebilme

- Kişisel hesabınızdaki e-posta notlarınızı direkt olarak görüntüleyebilme

- Fatura, yemek tarifi notları, broşürler, etiketler ya da notlarınızı tarayıp notlarınız arasına ekleyebilme.

- İstediğiniz herhangi bir yerde ses kaydedebilme ve istediğiniz yerde, istediğiniz zaman o ses kaydını dinleyebilme.

Reklam
Reklam

- Bir nevi küçük bir ajanda görevi üstlenen bu yazılım, tüm bilgisayarda, tabletlerde ve cep telefonlarında kişilere el yazısıyla not girme olanağı da sağlıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: