"Herkesin mal varlığı açıklansın"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kamuoyunun Başbakan'ın ve Unakıtan'ın hesap durumlarını, kamuoyuna güvenilir şekilde açıklamalarını beklediğini belirterek, "Bizimkini de kendilerininkini de açıklasınlar" dedi.

Baykal, "yolsuzluklar" konusunun tartışıldığını, bu konunun Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, CHP ve kendisine yönelik iddiaları nedeniyle ortaya çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ben gerekli açıklamaları yaptım ve Başbakan'ı kendi mal varlığını açıklamaya çağırdım. Başbakan'ın, benim ve Maliye Bakanı'nın mali durumumuzu, konumumuzu, en son şekliyle ve oraya gelinceye kadar geçirdiği aşamalarla son 10 yıl içindeki durumu ayrıntılarıyla açıklamaya çağırdım. Bu kamuoyunda büyük ilgi gördü. Şimdi bu tablo karşısında sayın Başbakan kendisini sıkışmış hissediyor. Kamuoyunun bekleyişi ortada. Başbakan'ın ve Unakıtan'ın kendi hesap durumlarını, kamuoyuna güvenilir şekilde açıklamalarıdır. Bizimkini de kendilerininkini de açıklasınlar. Bu konuda yasal engel var diye düşünüyorlarsa, CHP milletvekilleri olarak, arkadaşlarımız derhal önümüzdeki hafta parlamentoya mal varlıklarının kamuya açıklanmasını öngören bir yasa önerisi yapacaklardır. Bütün mal varlıkları, servet beyanları, milletvekillerinin, hükümet üyelerinin, parti genel başkanlarının mal varlıkları derhal kamuoyuna açıklanmalıdır. Bunu yasayla halletmeye hazırız."

Reklam
Reklam