Heronlar PKK'nın belalısı

PKK ile mücadelede en önemli silah insansız hava uçakları.. Türk Silahlı Kuvvetleri sınır ötesi harekatlarda, İsrail'den kiralanan Heron'larla PKK kamplarına nokta atışı yaptı..

PKK'nın Türkiye Meclisi davası için hazırlanan iddianamede dağdaki PKK"lıların durumu telefon ve ortam dinlemeleriyle anlatılıyor.

PKK ile mücadelede en önemli silah insansız hava uçakları. İki PKK"lı arasında geçen konuşma teröristlerin kandil üzerinde uçan casus uçakları gördüklerinde kaçacak delik aradıklarını gösteriyor.

Reklam
Reklam

Türkiye sınırötesi harekatlarda İsrail"den kiralanan Heron'ları kullandı. Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın deyimiyle PKK kampları BBG evi gibiydi. "Heronlar bizi mahvetti" diyen iki örgüt üyesi o Heronlar geldiğinde ne yaptıklarını anlatıyor.

HÜSEYİN ZORLU: O Zımbırtı geldiği gibi kapatıyorlar her şeyi. elektrikleri de kesiyorlar. arkadaşlar el feneriyle kitap okuyor, gündüz gözü ile hepsi yeraltında. hiç hareket etmiyorlar.

HÜSEYİN ZORLU: O Gidene kadar ağacın altında hareketsiz bekilyorsun, yapraklar ısıyı fazla vermedikleri için, görüntü elde edemiyorlar.

HÜSEYİN YILMAZ : Mecburen sabit yerde yatıyorlar. o noktayı tespit ettirmemek için uğraşıyorlar. arazide olsa, herkes bir ağacın altına bir kayanın altına, kaçması lazım…

PKK'lıların casus uçaklara karşı geliştirdiği bir başka taktikte çadırlarına sıktıkları gaz... Böylelikle casus uçağın ısı tespitinden kurtuluyorlarmış. Ancak bunun yan etkilerinden şikâyet ediyorlar.

HÜSEYİN ZORLU : Böyle köstebek gibi yerin dibine girdik. gazı içeriye veriyor ya,, gün boyunca sersem sersem dolaşıyorsun.

Reklam
Reklam

PKK hava harekâtlarının başarısız olduğu propagandası yapıyordu ancak iddianameye konan dinleme kayıtlarına göre gerçek hiç de öyle değil…

HÜSEYİN ZORLU : Öyle bir yer bulmuşlardı ki, mühendislerin bile aklı mantığı yerinden oynuyor iki kayanın içinde. gelmiş bulmuş orayı

ZÖHRE BOZACI : Kimse yokmuş değil mi?

HÜSEYİN ZORLU : Olur mu canım, dört arkadaş düşmüş ..artık nokta tespiti yapıyorlar

ZÖHRE BOZACI : Her vuruşunda, bir şey vuruyor değil mi?

HÜSEYİN ZORLU : Uçak diyelim ki bölgedei bir şey yakaladı, bir hareketlik, ona odaklanıyor... onu takip ediyor... ondan sonra uçak geliyor sadece o bölgeyi vuruyor. eskisi gibi böyle çok sık gitmiyoruz