''Heron''un tespit ettiği terör yuvaları yerle bir edildi

ŞIRNAK (İHA) - Türk Silahlı Kuvvetleri Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürürken Şırnak'taki Cudi Dağı'nda insansız hava aracı 'Heron'un tespit ettiği bir grup PKK'lı teröriste yönelik operasyon başlatıldı. Operasyona çok sayıda komando ve korucu katılırken, teröristlerin bulunduğu alan top atışına tutuldu.

14 Temmuz 2008 tarihinde Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 1 astsubay ve 1 komando er olmak üzere 2 askerin şehit edilmesinin ardından bölgede keşif ve gözetleme yapan insansız hava aracı Heron, aynı bölgede bir grup teröristi tespit etti. Cudi Dağı'nın Uyanık (Hınıs), Yazı (Girya Çule), Derebaşı üçgeninde başlatılan operasyonlara çok sayıda komando ve korucunun katıldığı belirtilirken, 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan kalkış yapan Skorsky ve Kobra tipi helikopterler de operasyonlara havadan destek veriyor. Heron'dan elde edilen istihbarat bilgileri doğrultusunda güvenlik güçleri, teröristlerin gizlenebileceği bölgeleri top atışına tutarken, karadan ve havadan yapılan saldırılarda teröristlerin inleri darmadağın oldu. Top mermilerinin isabet aldığı terör yuvalarından çıkan dumanların metrelerce yükseldiği görülürken, inler içerisine gizlenmiş teröristlere ait yaşamsal malzemelerin kullanılmaz hale getirildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan PKK'lı teröristlere ağır darbe vuran Mehmetçik, Şırnak dağlarında operasyonlarına aralıksız devam ediyor. İnsansız hava aracı Heronlar bölgede gün boyu keşif uçuşları gerçekleştirerek, güvenlik güçlerine bilgi topluyor.