HES tünelinde can pazarı: 1 ölü

Karabük'te, yapımı devam eden hidroelektrik santralinin (HES) tünelini su basması sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi kurtarıldı.

Karabük'te, merkeze bağlı Belen köyünde yapımı devam eden hidroelektrik santralinin (HES) tünelini su basması sonucu 4 işçi içeride mahsur kaldı. 3 işçiye, kurtarma sırasında yaşanan aksaklıklar sebebiyle ancak 3 saat sonra ulaşılabildi. 1 işçi ise hayatını kaybetti.

Kentte dün saat 18.20 sıralarında başlayan ve 20 dakika içinde caddeleri göle çeviren aşırı yağış, Belen köyünde yapılan HES su kanalının dolmasına sebep oldu. Edinilen bilgiye göre, bu sırada su kanalında çalışan 5 işçiden Mahmut Donbaloğlu (29), kendi imkanları ile kaçmayı başardı. Ancak 4 işçi mahsur kaldı. Olay yerine 112 Acil ambulansları sevk edildi. Karabük Valiliği'ne bağlı İl Afet ve Kurtarma ekiplerinde içeriye girecek bot olmadığı ortaya çıktı. Botları olan bazı vatandaşlardan yardım talep edildi. Kanala gelen Semih Kerimoğlu isimli kişi, kendi botu ile mahsur kalan işçilerden Abdurahman Eran (36), Veysel Kaçan (20) ve Naci Çeri'yi (23) çıkardı. Kurtarılan işçiler Karabük Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Reklam
Reklam

Bu arada, şantiyede çalışan diğer işçiler, çalışmaların yavaş gittiği ve bot olmadığı gerekçesiyle kurtarma ekiplerine tepki gösterdi. İki taraf arasında kısa süreli arbede yaşandı. Jandarma güçleri, gerginliği güçlükle yatıştırdı.

Yaşamını yitiren işçi Muhlis Cipli (34)'nin Mardin'den Karabük'e 2 kardeşi ile birlikte çalışmaya geldiği, evli ve 4 çocuk babası olduğu öğrenildi. Cipli'nin yakınları çalışmaları yaşlı gözlerle izledi. Bölgeye gelen Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi ekibi, yaptıkları aramalarda, mahsur kalan işçi Muhlis Cipli'nin cesedine ulaştı. Cipli'nin cesedi Karabük Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz