‘Hesabınız Boşaltılıyor’ Diyerek Vatandaşı 21 Bin Lira Dolandırdı

Bursa’da bir kişi, cep telefonundan arayarak kendisini başkomiser olarak tanıtan şüpheli tarafından 21 bin lira...

Bursa’da bir kişi, cep telefonundan arayarak kendisini başkomiser olarak tanıtan şüpheli tarafından 21 bin lira dolandırıldı.

Yıldırım ilçesi Davutdede Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Hüseyin A. isimli vatandaşı arayan kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, kendisini başkomiser olarak tanıttı. Sahte başkomiser, ‘Kredi kartınıza ek çıkartılmış, hesaplarınız boşaltılacak.” dedi. Şüphelinin, gerekli işlemlerin yürütülmesi amacıyla para gönderilmesi gerektiğini söylemesi üzerine Hüseyin A., verilen hesap numarasına 20 bin 800 TL yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığı anlayan Hüseyin A., polise müracaat etti.

Reklam
Reklam

Öte yandan Osmangazi ilçesi Başaran Mahallesi’nde meydana gelen olayda ise Mehmet B., telefonla arayan ve kendisini banka personeli olarak tanıtan şüpheliye, kimlik bilgilerini verdi. Bir süre sonra 5 bin 455 TL dolandırıldığını anlayan Mehmet B., polise şikayette bulundu.

Bir başka olay da Santral Garaj Mahallesi’nde meydana geldi. Hüseyin Y.’i arayan bir kişi, kendisini terörle mücadele şubesinde görevli polis olarak tanıttı. Sahte polisin yönlendirmesiyle Hüseyin Y., verilen hesap numarasına 500 TL yatırdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: