Heybeliada'da 2 tarihi bina yandı

İSTANBUL (İHA) - İstanbul'da, Heybeliada Liman mevkiinde bulunan 150 yıllık tarihi iki bina, çıkan yangın sonucu tamamen yandı.

Edinilen bilgiye göre, bir yıldır restorasyon çalışması yapılan tarihi ahşap binada, sabah saat 04.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Kısa sürede büyüyerek yandaki diğer tarihi binaya da sıçrayan yangına Adalar İtfaiyesi, Adalar Belediyesi ve jandarma ekipleri müdahale etti.

Eskiden okul ve otel olarak kullanılan binalara müdahalede yetersiz kalınınca, Maltepe, Pendik ve Kartal'dan itfaiye erleri tekneyle adaya götürüldü. Yangında iki tarihi bina tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangın sonrası bölgede incelemelerde bulunan Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden, yangına, ellerinden gelen tüm imkanları kullanarak müdahale ettiklerini söyledi. Yangına müdahalede ekiplerin yetersiz kalmasının sorulması üzerine Özden, "Buradaki itfaiye yetersiz kaldı. Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışmamız var. Bir yıl sonra bunun sonucunu alacağız" dedi. Yangının sıçradığı binanın sahibi Faruk Berksan ise, bu binaların adaları yansıttığını ve korunması gerektiğini söyledi. Yangın çıkış nedeni araştırılıyor.

Reklam
Reklam