Heyelan nedeniyle 25 villa boşaltıldı

BURSA (İHA) - Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, büyük bir toprak kütlenin kayması sebebiyle çoğunluğu villa 25 bina tahliye edildi.

Bursa'nın merkez Mudanya İlçesi'ne bağlı Göynüklü Köyü Akçeşme mevkiinde toprak kayması meydana geldi. 30 bin metrekarelik alanda yer yer 1 metreye varan yarıkların oluşması, istinat ve bahçe duvarlarının yıkılması sebebiyle Bursa Valiliği bölgede ikamet edilen 15'i villa olmak üzere toplam 25 binayı boşalttırdı. Bölgede bir kısmı inşaat halinde olan ve 200 bin ila 500 bin dolar arasında değere sahip 54 villadan 25'inde oturan vatandaşlar tahliye edilerek evlere giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Reklam
Reklam

Perşembe günü meydana gelen toprak kayması sonucu villaların temelleri yerinden oynadı, evlerin ihata ve bahçe duvarları, yol ve havuzlarında büyük yarıklar oluştu. Bursa Valisi Nihat Canpolat, bugün bölgede incelemeler yaptı. Mudanya Kaymakamlığı, İl Bayındırlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve jandarmadan oluşturulan kriz masası ilk olarak 25 ikamet edilen binanın tahliyesini sağladı.

Akçeşme mevkisindeki 20 Kasım villaları, Göynüklü Villaları ve alt kısımda bulunan 10 eve büyük bir kütlenin kayma riskine karşılık, giriş ve çıkışlar yasaklandı. İkamet edilen 25 evdeki vatandaşlar tahliye edildikten sonra güvenlik çemberi oluşturuldu.

Bursa Valisi Nihat Canpolat, uzmanlardan bilgi alırken, villa sahiplerinin konuyla ilgili sorularına cevap verdi. Canpolat, "Büyük bir toprak kütlesinin hareket halinde olmasından dolayı evlere girilmesini yasakladık. Binalardaki eşyaların da heyelan derinleşmeden dikkatlice tahliye edilmesini istiyoruz. Bizim için önemli olan insan sağlığıdır. Bunlar tamamlandıktan sonra nasıl bir çalışma yapacağımıza karar vereceğiz. Vatandaşlarımız evlerdeki eşyaların alınması konusunda yardım isterlerse bu desteği sağlayacağız. Böyle büyük bir toprak hareketinde evlerde oturulmasına izin veremeyiz" dedi.

Reklam
Reklam

Göynüklü Köyü'nden Akçeşme mevkiine giden yolun altındaki bütün binalar boşaltılırken, ormanlık alanın üstünde kalan bazı binalar da büyük bir toprak hareketinde kayacağı endişesiyle tahliye edildi.