Heyelan nedeniyle kapanan köy yolunu açma çalışması -Kaymakam Murat Uz: "İl Özel İdaresi teknik ekipleri, yolun daha sağlıklı işlemesi için teknik çalışma yapıyor"

Çelikhan ilçesine bağlı Karagöl köyünün yolunun heyelan nedeniyle kullanılamaz durumda olduğu, köye bu nedenle servis yolu açıldığı bildirildi.

Çelikhan ilçesine bağlı Karagöl köyünün yolunun heyelan nedeniyle kullanılamaz durumda olduğu, köye bu nedenle servis yolu açıldığı bildirildi.

Karların erimesi ve sonrasında bölgede meydana gelen toprak kayması ve heyelan nedeniyle Karagöl köyü yolu kullanılamaz hale geldi.

Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine Kaymakam Uz, bölgeye iş makineleri ve İl Özel idaresi teknik ekibini gönderdi.

Teknik ekip ile birlikte köye giden İl Genel Meclisi Üyesi Hanifi Kan ve Özel İdare Müdürü Abdurrahman Öğüt, incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Hanifi Kan, ekiplerin heyelan nedeniyle tehlikeli olan bölgede vatandaşların mağdur olmasının önüne geçmek için bir servis yolu açtığını söyledi.

Çelikhan Kaymakamı Murat Uz ise Karagöl köyüne her zaman gerekli hassasiyetin gösterildiğini belirtti.

Kış boyunca ilçeye bağlı köy yollarının açılması için gece gündüz çalışıldığını, karların erimesi sonucunda toprağın yumuşamasıyla birlikte bölgede ciddi bir heyelan tehlikesi oluştuğunu ifade eden Uz, şöyle konuştu:

"Karagöl köyünü Mutlu üzerinden ilçeye bağlayan yolda tehlike had safhadadır. Heyelan, çalışmalara engel oluyor. Devlet olarak hem köylümüzün hem de çalışanların can güvenliğini sağlamak zorundayız. İhtiyatlı, davranmaktan başka çaremiz yok. Bütün bu olumsuz duruma rağmen çalışanlarımız can güvenliği pahasına köye servis yolu verdik. Greyderimiz ise köyü Korucak üzerinden ilçeye bağlayan taraftan yol açma çalışmasını sürdürmektedir. İl Özel İdaresi teknik ekipleri bu yolun daha sağlıklı işlemesi için teknik çalışma yapıyorlar. Bu bölgenin coğrafi şartlarına en uygun çalışma yapılacaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: