Heyelan Riski Nedeniyle Cevizli Köyündeki 37 Aile, Ilçe Merkezine Taşınacak

Suşehri ilçesine bağlı Cevizli köyündeki 37 aile, heyelan riski nedeniyle ilçe merkezine taşınacak.

Suşehri ilçesine bağlı Cevizli köyündeki 37 aile, heyelan riski nedeniyle ilçe merkezine taşınacak.

İlçeye 20 kilometre uzaklıktaki Cevizli köyünde heyelan riski altında bulunan 37 aile, "Evini Yapana Yardım" adı çalışması kapsamında Taşköprü mahallesinde afet evlerinin bulunduğu alana konutların yapımına başlandı.

Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral ve Belediye Başkanı Sedat Sel, konutların yapıldığı alanda incelemelerde bulunarak, il afet ve acil durum müdürlüğü yetkililerinden yeni yapılan evler hakkında bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Demiral, heyelan riski olan Cevizli köyünde 37 ailenin afetzede konumunda olduğunu ifade ederek, "İlçemiz merkezindeki imar planında iskan alanı olan afet acil durum müdürlüğüne tahsisli arsada yeni evler için inşaat çalışmaları başladı. Devletimizin bu doğrultuda afetzede vatandaşlarımıza 2 yıl ödemesiz, faizsiz, 20 yıla yayılacak şekilde ödemelerin olduğu 40 bin lira kredi vererek 3+1 odalı 90 metre kare daireler yaparak vatandaşlarımıza verilecek" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: