Heyelan tehlikesi evleri boşalttırdı

KARS (İHA) - Kars'ın Kağızman İlçesi'ne bağlı Çiçekli Köyü'nde karların erimesiyle birkaç gün önce meydana gelen heyelan sebebiyle 4 evin toprak altında kalmasının ardından vatandaşların evlerini boşalttığı bildirildi.

Elektriği, suyu, telefonu, okulu olmayan ve köy yolunun 15 kilometresinin sarp kayalıklardan ve derelerden yürünerek sağlandığı 30 haneli ve 150 nüfuslu köyde, köy sakinleri heyelan tehlikesi sebebiyle evlerine giremezken, eşyalarını evlerinin dışına çıkardılar. Köylüler, geceleri eşyalarının üzerine naylon çekerek yatıyor ya da heyelan tehlikesi olmayan barakalarda kalıyorlar.
Vatandaşlar, başka iletişim imkanı olmadığını belirterek cep telefonlarıyla zorlukla Kağızman'daki akrabalarıyla bağlantı kurmaya çalıştıklarını ifade ettiler.

Reklam
Reklam

Köyde yaşayan ve 8 aydır hastaneye götürülemeyen akli dengesi bozuk Hatice Karataş'ın babası Zeki Karataş, çaresiz kaldıklarını söyleyerek yetkililerden yardım istedi.

Çiçekli Köyü Muhtarı Sürmeli Taş ise köylülerin büyük bir sıkıntı içinde olduklarını söyleyerek, sürekli olarak heyelan ve sel tehdidiyle yaşadıklarını söyledi.