Heyelanı önceden gören iplikci Kemal, faciayı önledi

Kemal Karakuş isimli bir vatandaş, Gaziantep'te meydana gelen göçüğü dakikalar önceden fark ederek 3 evde...

Kemal Karakuş isimli bir vatandaş, Gaziantep'te meydana gelen göçüğü dakikalar önceden fark ederek 3 evde yaşayan 10 kişiyi ölümden kurtardı.
Gaziantep'in Şahinbey ilçesi sınırları içinde yer alan Delbes Mahallesi'nde Ali Baba Caddesi'nde Üzümcü mevkii olarak bilinen yerde 3 gecekondu toprak kayması sonucu yerle bir oldu. Şehirde yoğun bir şekilde bulunan mağaraların üzerine yapılan gecekonduların zeminleri şehirde 3 gündür yağan yağmurla yumuşaması için 3 evin yıkılmasına neden olduğu ifade edildi.
Olayın büyük bir faciaya dönüşmesini gecekonduların altında çalışan 46 yaşındaki Kemal Karakuş’un dikkati önledi. Göçüğün meydana geldiği evlerin birinin altında iplik atölyesinin sahibi olan ve iplikci olarak bilinen Kemal Karakuş, “Biz atölyede 8 kişi çalışıyorduk. Birden bir çatırtı duydum. Dışarı çıktım ve baktım bir kaya parçası düşüyor. Daha sonra toprak parçalarından dökülmelerin başladığını gördüm.” dedi.
Tehlikeyi sezen Karakuş ilk önce atölyedeki 8 iş arkadaşını dışarı çıkararak onların hayatını kurtarır. Daha sonra gecekondulardaki insanların aklına geldiğini belirten Karakuş, “Hızlı bir şekilde evlerin kapılarına koştum. Kapıları çalarak. Vatandaşları uyardım. Evlerde yaklaşık 10-12 kişi vardı. Hepsini dışarı çıkardım. Aradan dakikalar geçmişti ki topraktaki kayma arttı ve her 3 ev de yerle bir oldu.” şeklinde konuştu.
Karakuş'un ekmek teknesi olan iplik atölyesi de enkaz altında kaldı. Yıkılan evlerden birinde yaşadığı öğrenilen ve enkaz altında arama çalışmaları yapılan 69 yaşındaki Mustafa Bilge’nin olay yerine yürüyerek gelmesi arama kurtarma yapan ekipleri ve yetkilileri sevindirdi. Evler çökmeden önce dışarıya hava almak için çıkan ve kimsesiz olduğu belirtilen Bilge’ye, Şahinbey Belediyesi sahip çıktı. Bilge'nin bir müddet Şahinbey Belediyesi tarafından misafir edileceği ve daha sonra huzurevine yerleştireceği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz