Heykel-Garaj Tramvay Hattında Inşaat Başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Heykel-Garaj (T1) Tramvay Hattı'nda inşaat çalışmaları, yarın başlıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Heykel-Garaj (T1) Tramvay Hattı'nda inşaat çalışmaları, yarın başlıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Heykel ile Garaj arasında çalışacak olan T1 tramvay hattında inşaat çalışmalarının yarın başlayacağını söyledi.

Stadyum Caddesi üzerinde yapılan işaretleme çalışmalarını yerinde inceleyen Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşılabilir bir Bursa hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu dönem, en çok önem verdiğimiz konular, raylı sistem hatları ve ulaşımdır, Bursa'yı demir ağlarla örmektir. 1 numaralı hat dediğimiz Garaj, Stadyum Caddesi, Altıparmak Caddesi, Heykel, İnönü Caddesi üzerinde faaliyet gösterecek olan tramvay hattının inşaatına yarından itibaren başlıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Bursa'nın doğusundan batısına kadar her köşenin birbirine raylı sistem yatırımlarıyla bağlanacağını hatırlatan Altepe, "Yaklaşık 2-2,5 yıl içinde bu raylı sistem yatırımları büyük oranda tamamlanacak, Bursa bu hatlarla donanacak. Çalışmalarımızı, sağlıklı bir şekilde en kısa sürede tamamlamayı istiyoruz" diye konuştu.

Altepe, T1 tramvay hattına Çekirge Caddesi'nin de Terminal hattının da bağlanacağını kaydederek, "Bu ilk hattaki çalışmayı en kısa sürede, pratik bir şekilde tamamlamayı hedefliyoruz. Bir tek noktada çalışmayacağız. Bu çalışmayı 10 ayda ve hatta daha erken sürede bitirmeyi istiyoruz. Stadyum Caddesi'nin yanı sıra Atatürk Caddesi ve Ulu Cadde'de olmak üzere 3 noktada çalışacağız" şeklinde konuştu.

Altepe, 6,5 kilo metre uzunluğundaki güzergah ile yaklaşık 13 adet durağı olan tramvay hattının yanı sıra terminal ve diğer raylı sistem hatlarının da projelendirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Muhabir: Cem Şan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: