Heykeltıraş Sevgi Çağlar Ve Ressam Öner Çağlar, Gaziantep'te Sergi Açacak

Heykeltıraş Sevgi Çağlar ve ağabey ressam Öner Çağlar, Gaziantep'te heykel ve resim sergisi açacak.

Heykeltıraş Sevgi Çağlar ve ağabey ressam Öner Çağlar, Gaziantep'te heykel ve resim sergisi açacak.

Sanko Sanat Galerisi'nden yapılan açıklamada, Çağlar kardeşlerin yarın Sanko Alışveriş Merkezi'ndeki sanat galerisinde sergi açacağı belirtildi.

Ankara, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta 4 karma sergiye katılan, Gaziantep'te 2 kişisel sergi açan, özel koleksiyonlarda eserleri bulunan Öner Çağlar'ın 2002 yılından beri Gaziantep'te görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yaptığı ve "Kayıp Yüklem" isimli şiir kitabı bulunduğu ifade edilen açıklamada, Sevgi Çağlar'ın ise Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nde son sınıf öğrencisi olduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

Gaziantepli olan Öner Çağlar açıklamada sanata ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sanat, ruh, gönül ve akıl arasında dokunarak keşfedilen yepyeni bir evrendir. Bu evrende tohum yetenek, tohumun çimlenmesi için gereken ısı, ışık, toprak ve su ise hayal etmek, çalışmak, araştırmak ve uygulamaktır. Tohum, yani yetenek olmazsa çimlenme ve büyüme olmayacak, sanat eseri ortaya çıkmayacaktır."

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz