‘hezarfen Medikal Ankara Projesi’nin Kapanış Konferansı Yapıldı

Türk Patent Enstitüsü tarafından düzenlenen ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın da finansal destek sağladığı ‘Hezarfen Medikal...

Türk Patent Enstitüsü tarafından düzenlenen ve Ankara Kalkınma Ajansı’nın da finansal destek sağladığı ‘Hezarfen Medikal Ankara Projesi’nin kapanış konferansı gerçekleştirildi.

Türk Patent Enstitüsü tarafından Ankara’da medikal cihaz ve alet üretimi konusunda faaliyet gösteren işletmelerin inovasyon ve Ar-Ge yönetimi kapasitelerini geliştirmek, sınai mülkiyet hakları kullanımlarını artırmak, işletmeleri ulusal ve uluslar arası alanda tanıtmak amacıyla geliştirilen ‘Hezarfen Medikal Ankara Projesi’ çerçevesinde Türk Patent Enstitüsü’nde (TPE) kapanış konferansı düzenlendi.

Reklam
Reklam

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından Yenilikçi Uygulamalar Mali Destek Programı kapsamında desteklenen projenin kapanış konferansına, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ve Ankara Kalkınma Ajansı Program Yönetimi Birimi Koordinatörü Süleyman İslamoğlu katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan TPE Başkanı Prof. Dr. Asan, Hezarfen Medikal Ankara Projesi’nden medikal alet sektöründe faaliyet gösteren 400’ün üzerinde firma ve kurum temsilcilerinin yararlandığını belirterek, 60’ın üzerinde firmanın uygulamalı eğitimlerden faydalandığını ve 16 firmaya da danışmanlık kapsamında teknik destek sağlandığını söyledi.

Ankara Kalkınma Ajansı Program Yönetimi Birimi Koordinatörü İslamoğlu, Hezarfen Medikal Ankara Projesi ile Ankara’da medikal cihaz yapan üretici firmalara da yeni bir bakış açısı sağlayacak yaklaşımın hayata geçirilmesinin planlandığını ifade ederek, “Bildiğimiz bir şey var ki biz kendimizi değiştirmezsek kimse bizi değiştirmeyecektir. Bununla birlikte kamu kurumlarımızı, üniversitelerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı sahip oldukları birikime sektörde faaliyet gösteren işletmelere benzer projeler faaliyetler ile yansıtmaları onlara nelere sahip olmaları konusunda yol gösterici olacak, düşüncelerine çizdikleri sınırları fark ederek tıpkı Hezarfen’in yaptığı gibi ulaşılmaz sanılanların aşılmasına imkan sağlayacaktır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İslamoğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan ASO Başkanı Özdebir, sağlık sektörünün ilerleyen yıllarda gıda arz güvenliği ile beraber dünyanın konuştuğu ve dünyanın merkezinde yer alacak bir sektör olduğunu belirterek, “Gelişmiş ülkeler gittikçe yaşlanıyor. Buna paralel olarak da sağlık hizmetlerine olan ihtiyaç artmaktadır. Avrupa’da hızlı bir yaşlanma var. Bütün bunlar önümüzdeki dönemde sağlık sektörüne olan ihtiyacın çeşitlenerek artacağını gösteriyor” şeklinde konuştu. Dünyada artık uzaktan izleme ile bilişim sektörünün sağladığı avantajlarla doktora gitmeden teşhisi koyucu teknolojilerin geliştiğini dile getiren Özdebir, diğer bir yeniliğin de cihazların küçültülmesi olduğunu söyledi.

Proje, 10 Nisan 2010 tarihinde yapılan açılış semineri ile bugüne kadar inovasyon ve sınai haklar yönetimi, patent ve patent veri tabanları, Ar-Ge destekleri ve başvuru hazırlama konularında eğitimler düzenlediği gibi ayrıca konunun uzmanlarınca inovasyon kapasitesinin ölçümlenmesi, kıyaslama, inovasyon proje seçimi, inovasyon yol haritasının kurgulanması gibi konularda danışmanlık hizmeti verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: