Hgc'den Basın Açıklaması

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Engin Önal, 22 Nisan Pazar günü bütün üyelerinin katılımı ile...

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Engin Önal, 22 Nisan Pazar günü bütün üyelerinin katılımı ile yapılan 2'nci olağan kongrelerinin şaibesiz bir şekilde gerçekleştiğini söyledi.

Cemiyetin konferans salonunda bir açıklama yapan Başkan Engin Önal, yapılan seçimlerin ardından bazı internet sitelerinde yer alan haberlerde Hakkari Gazeteciler Cemiyeti'ne ulusal basında çalışan hiçbir gazetecinin yer almadığı, sadece yerel gazetecilerin bulunduğu yönündeki haber ve yorumların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Önal, "İl genelinde şu anda görev yapan 38 gazeteci üyemiz bulunmaktadır. Hakkari il merkezinde ulusal basında görev yapan bütün gazeteci arkadaşlarımız cemiyetimize üyedir. Sadece bazı ilçelerde görev yapan arkadaşlarımız cemiyetimize üyelikleri bulunmamaktadır. Bu arkadaşlarımız daha önce cemiyetimize üyelik için herhangi bir başvuruları olmamıştır. Sadece seçim arifesinde bazı arkadaşların başvuruları olmuştur. Ancak seçim nedeniyle değerlendirilmeyen bu arkadaşlarımızdan şartları tutanların üyelikleri ise en kısa sürede tamamlanacaktır. Cemiyetimize başvuran ve şartları tutan hiçbir arkadaşımız dışarıda kalmamıştır. Hakkari bölgesinde görev yapan gazeteciler arasında ulusal veya yerel ayrımı yapılmadan resmi evraklar, basın kartları veya çalıştıkları kurumda gazetecilik mesleğini belgeleyen tüm arkadaşlarımız bir çatı altında toplanmıştır. Ayrıca bölgede bulunan yerel gazetelerimizin matbaacı olarak lanse edilmesini şiddetle kınıyoruz. Söz konusu haberler ve yorumlar gerçeği yansıtmadığı gibi kamuoyunu da yanlış bilgilendirmeye sevk edilmiştir. Çıkan bu yanlış ve aslı olmayan haberler üzerine böyle bir açıklama yapmayı gerek duyduk. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" dedi.

Reklam
Reklam

Gazeteciler hep birlikte fotoğraf çektikten sonra Gazi Mahallesi'nde bulunan Duman ve Yiğit ile Keklikpınar Mahallesi'ndeki Selçuk ailelerine taziye ziyaretlerinde bulundular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: