“hiçbir Besin Anne Sütünün Yerini Tutamaz”

Medical Park Ordu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jin. Opr. Dr. Nazan Aydoğdu, “Hiçbir...

Medical Park Ordu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jin. Opr. Dr. Nazan Aydoğdu, “Hiçbir besin anne sütünün yerini tutamaz” dedi.

Medical Park Ordu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jin. Opr. Dr. Nazan Aydoğdu, “Bebeğinizi emzirmek ona yalnızca sağlıklı, besleyici bir başlangıç sunmanın yanında, ona yakınlaşmak için gerekli sıcak, sevgi dolu ve kocaman bir eğlencedir. Bebek içinse güvende hissetmek ve ilgi görmek demektir. Pek çok kadın için en özel ve değerli anlar, bebeğini kendi bedeni ile beslerken, onunla paylaştığı psikolojik ve duygusal tecrübeleridir.”dedi.

Reklam
Reklam

Jin. Opr. Dr. Aydoğdu, “Emzirmek ile insan yavrusuna, ona özel sütü verir. Kendi türümüze özel sütü üretiriz. Diğer memelilerin sütü de kendi yavruları için mükemmeldir. Bu nedenle, genellikle inek sütünden hazırlanmış ( Bazen keçi sütü ve soya fasulyesi de kullanılır.) sanayi ürünü mamalar hiçbir zaman anne sütünün yerini tutamazlar. Her ne kadar bilimsel reçetelerle hazırlansalar da bebeğin her ihtiyacını karşılayabilecek mükemmellikte değildirler. Anne sütü, bebek büyüyüp gelişirken farklı gereksinimlerine yanıt verecek şekilde değişen canlı bir sıvıdır.”diye konuştu.

“Anne sütünün faydaları saymakla bitmez” diyen Jin. Opr. Dr. Nazan Aydoğdu ,”Yeni doğan bebek için en ideal besindir. En doğal ve her an taze besindir. Her zaman temiz ve mikropsuzdur. Tamamen ve kolaylıkla sindirilir. Anne sütü alan bebeklerde karın ağrısı ve kabızlık daha az görülür. Doğumdan sonra gelen sarı ağız sütü başta olmak üzere anne sütü, bebeği hastalıklardan korur. Koruyucu maddeler nedeniyle bebekler, kulak enfeksiyonu, alerji, kusma, ishal, bronşit, bronşiolit, ve menenjite daha az yakalanırlar. Emzirme çene ve dişeti ve diş gelişimini en iyi şekilde destekler. Zeka gelişimini destekler ve anne bebek bağını en iyi şekilde kurar.Anneler emzirmeyi istemeli, yardıma ihtiyaçları olduğunda gerekli bilgi ve desteği kadın doğum hekimleri, ebeler ve diğer sağlık personelinden, alabileceklerini bilmelidirler ve bebeklerini bu değerli hediyeden mahrum bırakmamalıdır. Unutmayalım, sağlıklı nesiller için mutlaka emzirmek gereklidir” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: