Hiçbir şey sözcüğü birçok yazılı mecrada ve sözlü sohbetlerde karşımıza çıkan kelimelerden biridir. Bu kelimelerden ilki “hiçbir” sözcüğüdür. Bu sözcük cümle içerisinde sıfat hâliyle kullanılmaktadır. Diğer sözcük ise “yer” kelimesidir ve bu kelime cümle içerisinde genellikle isim görevini üstlenmektedir. Ancak bazı durumlarda hem isim hem de mecaz ya da coğrafya terimi olarak karşımıza çıkabilmektedir. Bu iki sözcük aynı anda kullanılırken genel olarak yazım yanlışı yapılmaktadır.
Hiçbir yer kelimesi birçok farklı alanda karşımıza çıkan sözcükler arasında yer almaktadır. Bu kelimenin yazım stilinde yaygın olarak yazım yanlışı görülmektedir. Hiçbir yer yazımı konusunda ikileme düşen kullanıcıların Türk Dil Kurumu tarafından meydana getirilen sözlük sayfasını ziyaret etmesi önemlidir. Türk Dil Kurumunun resmî sözlük sitesi olarak karşımıza çıkan TDK sözlükleri bünyesinde kelimelerin yazım şeklinden söylenişine, manalarından cümle içerisinde isim, sıfat, zamir vb. nasıl kullanıldığına kadar bütün önemli bilgilere ulaşmak mümkündür. Hiçbir yer sözcüğünün doğru kullanımı hakkında bilgi edinmek için TDK sözlükleri sitesine bakılması büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda hiçbir yer TDK’ye göre her daim ayrı yazılması gereken kelimeler arasındadır.
Hiçbir yer sözcüğü gündelik hayatta çok sık kullanılmasına karşın yazım stilinde yaygın olarak imla yanlışı yapılan sözcüklerden biridir. Bu kelime çok sayıda kişi tarafından “hiçbiryer” şeklinde bitişik olarak yazılmaktadır. Tam da bu noktada hiçbir yer bitişik mi yazılır konusu gündeme gelebilmektedir.
Kelimelerin nasıl yazıldığı hususunda en güncel bilgileri öğrenmek için Türk Dil Kurumunun güncel Türkçe sözlük sitesi ziyaret edilmektedir. Bu sitede yer alan bilgilere göre hiçbir şey sözcüğü her zaman “hiçbir yer” şeklinde ayrı kullanılması ve yazılması gereken bir kelimedir. Bu kelimenin bitişik kullanım şekli, TDK kapsamında hatalı olarak görülmektedir. Tüm bu bilgiler doğrultusunda hiçbir yer doğru yazılışı şöyledir: