Yazılı ve sözlü anlatımda kullanılan sözcükler anlamlarına göre doğru şekilde kullanılmalıdır. Bu sebeple kelimelerin anlamlarını bilmek, onları yerli yerinde kullanabilmek için çok önemlidir. Yazılı metinlerde yazım yanlışı yapmamak için kelimelerin yazımlarını doğru bilmek gerekir. Kelimelerin yazımlarında tereddüt edilmesi durumunda en doğru bilgi Türk Dil Kurumundan alınır. Yazılı anlatımda herhangi bir yazım yanlışı ve anlatım bozukluğu yaşamamak için bu durumlara dikkat edilmelidir. Dilimizde çok fazla kelime olduğu için bazı kelimelerin yazımında hata yapılabilir. Özellikle ikileme şeklinde olan kelimeler ile birleşik sözcükler en çok tereddüte düşülen sözcüklerdir.
Yazılı anlatımda en sık karşılaşılan sorun yazım yanlışıdır. Cümle içinde kullanılan kelimelerin yazımı konusunda karışıklık yaşanabilir. Kelimelerin doğru yazımlarına en doğru Türk Dil Kurumu üzerinden ulaşılır. Hiçbir zaman kelimesi de yazımı konusunda şüpheye düşülen bir kelimedir. Hiçbir zaman sözcüğü günlük konuşma dilinde çok yaygın kullanılan bir kelimedir. Hiçbir zaman sözcüğü asla, katiyen, ebediyen gibi anlamlara gelmektedir. Hiçbir kelimesi bitişik yazılan bir sözcüktür. Hiçbir sözcüğünün yanına eklenen zaman sözcüğü ile birleşince aralık konulup zaman sözcüğü ayrı yazılır. Hiçbir zaman TDK’ye göre “hiçbir zaman” şeklinde yazılmalıdır. Bu şekildeki yazımların dışında olan yazımlar yazım yanlışına sebep olur.
Hiçbir zaman sözcüğü gün içerisinde sıkça kullanılan bir sözcüktür. Hiçbir zaman yazımı konusunda ikileme düşülen bir kelimedir. Hiçbir zaman bitişik mi yazılır konusunda hata yaşanabilir. Hiçbir zaman doğru yazılışı “hiçbir zaman” şeklinde olmalıdır. Bunun haricindeki yazımlarda yazım yanlışı meydana gelir.