Hidayet Türkoğlu, 12 Haziran'da evleniyor

WASHINGTON (İHA) - Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de Türkiye'yi temsil eden 3 Türk oyuncudan biri olan Hidayet Türkoğlu, 12 Haziran 2005 tarihinde İstanbul'da dünya evine gireceğini açıkladı.

ABD'nin başkenti Washington'da takımı Orlando Magics ile Washington Wizards'in karşılaşması sonrası İHA'nın sorularını yanıtlayan Türkoğlu, İstanbul'da yapacağı büyük düğüne ABD'den takım arkadaşları ve antrenörünün de katılacağını söyledi. Yıldız basketbolcu, "Kısmetse 12 Haziran'da evleneceğim. Gün de aldık. Kısmetse Türkiye'de düğün yapacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkoğlu, uzun süredir birlikte olduğu nişanlısı Banu Ergül ile dünya evine gireceğini söylerken, "12 Haziran'da inşallah birleşeceğiz" dedi.Takımı Orlando Magics'in Wizards'ı kendi evinde 103-97 yendiği ünlü basketbolcunun oyun boyunca çok iyi performans gösterdiği gözlendi. 2005 yılının kendisi için iyi bir başlangıç olduğunu da söyleyen Hidayet, "Çok şükür herşey çok iyi gidiyor. İnşallah böyle devam eder. İyi bir şekilde sezonu bitiririm diye düşünüyorum" dedi.Sacramento Kings ve San Antonio'dan sonra Orlando'nun farklı geldiğini ve doğudaki basketbol anlayışının batıdan farklı olduğunu belirten Hidayet, takım arkadaşları arasında ise yabancılık çekmediğini de kaydetti. Hidayet, "Yeni takım olabilir ama daha önceden karşılaştığım insanlar. Daha önceden onlara karşı oynuyordum. Yeni bir yer, yeni bir organizasyon. Benim için değişik. Hep batıda oynadım. Buranın basketbol anlayışı batıya göre daha farklı" diye konuştu.

TEMMUZ'DA ASKER

Bu arada, Hidayet Türkoğlu Temmuz ayında Türkiye'ye dönerek vatani hizmetini yerine getirecek. 1 ay süre ile askerlik yapacak olan Hidayet, askerlik görevinin ardından NBA'deki kariyerine devam edecek. Askerlik görevi için artık zamanın geldiğini ifade eden yıldız basketbolcu, "Yazın kısmetse Temmuz ayında bir aylık yapmam gereken askerlik görevi var. Onu da yapıp bitirmeyi düşünüyorum. Çünkü zamanı geldi. Ben 5 senedir buradayım. Bunu da yapıp aradan çıkarmak istiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

NBA'de forma giyen Mehmet Okur ve İbrahim Kutluay ile telefonla görüşebildiklerini belirten Hidayet Türkoğlu, "Onlar Batı'da oldukları için senede iki defa oynayabiliyoruz. Bir bizim tarafta, bir onların tarafında. Ama telefonda görüşmeye çalışıyoruz" diye konuştu. Vaktinin çoğunun maç oynayıp seyahat etmekle geçtiğini söyleyen genç basketbolcu, boş vakitlerinde film seyredip gazete ve dergi okumaya çalıştığını belirtti.