Hiddink, Azerbaycan maçından sonra gidiyor iddiası

A Milli Futbol Takımı'nın Almanya maçında aldığı sonuç (3-1) ve yaşanan hayal kırıklığının ardından dikkatler...

A Milli Futbol Takımı'nın Almanya maçında aldığı sonuç (3-1) ve yaşanan hayal kırıklığının ardından dikkatler Azerbaycan’la yapılacak son maça çevrilirken önemli bir gelişmenin olduğu ortaya çıktı.
''Hiddink’le yollar ayrılıyor.'' başlığıyla Radyospor’da yer alan habere göre, Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, kurmaylarıyla sabah saatlerinde bir araya geldi. Toplantıda Hiddink’le, anlaşılarak, yolların ayrılmasına karar verildi.
Buna göre Azerbaycan maçının sonucu ne olursa olsun Hiddink’le yollar ayrılacak. Yetkililer, sözleşmesinde yazan ücretin dışında sponsorluk gelirleriyle birlikte 8 milyon euro'ya yakın bir ücret alan Hollandalı teknik adamla tazminat konusunda belirli bir rakamda uzlaşıp, sulh olarak, yolları ayırmayı planlıyor.
Böylesine bir kararın verilmesinde, sadece Almanya maçındaki hayal kırıklığı etken olmadı, Hiddink’in maç sonrası yaptığı açıklamalar da kararın daha radikal olmasına neden olduğu iddia edildi.

Reklam
Reklam

ŞU ANDA TEK ADAY ABDULLAH AVCI
Federasyon Başkanı Aydınlar ve kurmaylarının, şu anda, Hiddink’in yerine düşündükleri tek teknik direktör adayının ise Abdullah Avcı olduğu ileri sürüldü.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 1. Lig’den alıp Süper Lig liderliğine kadar taşıyan genç teknik adam, daha önce genç milli takımlarda da çalışmıştı.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un eski başkanı, Türkiye Futbol Federasyonu başkanvekili Göksel Gümüşdağ’ın, Abdullah Avcı’yı çok iyi tanıması ve kendisiyle uzun süre çalışmış olması da bu kararın ortaya çıkmasındaki önemli etkenlerden biri olarak gösteriliyor.
Abdullan Avcı, konuyla ilgili soruya ise, “Hiçbir şeyden haberim yok. Bana bir bilgi gelmedi. Her şeyin hayırlısı.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz