Hıdırellez Şenlikleri Başlıyor

Geleneksel Bayramlarımızdan olan Hıdırellez, 06 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 15.00'da Zafran Mesire yerinde kutlanacaktır.

Konu hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce açıklama yapıldı:

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi. “Mevsimlik bayramlarımız içerisinde önemli bir yeri olan ve halkımız arasında kışın sona erip, bahar mevsiminin başladığı gün olarak bilinen ve her yıl 6 Mayıs'ta kutlanan Hıdırellez, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yurt sathında "Hıdırellez Kültür-Bahar Bayramı" adı altında ve bir şenlik havası içerisinde kutlanmaktadır.

Günün adı olan hıdırellez sözcüğü, Hızır ve İlyas isimlerinin birleşmesiyle ortaya çıkmıştır. Hıdırellez yaygın halk inancına dayanan bir gelenektir. Hıdrellez, Ab-ı Hayat suyunu içerek ölümsüzlüğe kavuşmuş Hızır ve İlyas isimli iki kardeş darda kalan iyi insanların yardımına koşmak üzere birbirlerinden ayrılmışlardır. Hızır karada, İlyas ise denizde bulunan iyi insanların yardımına koşarlar ve senede bir gün bir gül ağacının dibinde buluşurlar. İşte buluşma 6 Mayıs günüdür.

Reklam
Reklam

Hıdırellez Kültür-Bahar Bayramı bu yılda Zafran Mesire yerinde 06 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 15.00'da Kutlanacak olup etkinliklere bütün halkımız davetlidir. 06 Mayıs günü durumu müsait olan aileler, piknik malzemeleri ve kumanyaları ile birlikte mesire yerine bekliyoruz. Baharı, iyiliği ve bereketi simgeleyen Hıdırellez'i birlikte kutlayıp, bu güzel geleneğimizi yaşatarak bahar havasını beraber teneffüs edelim.

Müdürlüğümüz geçmiş yıllarda geniş etkinliklerle kutladığı Hıdrellezi bu yıl da tertip komitesinin almış olduğu kararlar doğrultusunda, halkımızın bizzat katılımı ve organizede etkin şekilde görev almaları ve kendilerinin şenlikler ve eğlenceler tertip etmeleri şeklinde kutlanacaktır.

Zafran Mesire Yerinde 06 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 15.00'da: Elazığ Belediye Başkanlığı tarafından Mehter gösterisi, Halk Eğitim Müdürlüğü Ekibince Halk Oyunları Gösterisi, Elazığ Musiki Konservatuarı Derneği tarafından konser verilecektir. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce ve Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu ile işbirliği halinde yarışmalar yapılacak, El Sanatları Merkezi Müdürlüğünce El sanatları sergisi gerçekleştirilecektir. Ayrıca Elazığ Ticaret Sanayi Odası'nın katkıları ile katılanlara ikramda bulunulacaktır. Elazığ Belediye Başkanlığı tarafından aşure yapılıp ikram edilecektir. 06 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 13.30'da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Nurettin ARDIÇOĞLU Kültür Merkezinde öğrencilerimize yönelik ilimizin tanıtım slaytı yapılacaktır.

Reklam
Reklam

Halkımızın Hıdırellez Kültür-Bahar Bayramını kutlar, saygılar sunarız.” Denildi.

Ajans23/A.AKIN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: