Hıdırlık yolu Keltepe'ye bağlanacak

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 18 ay süren çalışmaların ardından tamamlanan Hıdırlık yolunun 3 kilometrelik kısmı açıldı....

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 18 ay süren çalışmaların ardından tamamlanan Hıdırlık yolunun 3 kilometrelik kısmı açıldı. Duvarları, sanat yapıları ve kaldırımları yapılan yolun Taşpınar Camii önünden direk Keltepe’ye bağlanacağı belirtildi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Hıdırlık’ta zoru başardıklarını ve kente ikinci bir alternatif yol kazandırdıklarını söyledi.
Çoban, “Afyonkarahisar bir deprem bölgesi. Allah korusun meydana gelebilecek depremde, selde ya da benzeri afette Kurtuluş Caddesi kullanılamayacak bir duruma gelebilir. Burası en azından alternatif bir yol olarak şehrimize hizmet edecek.” dedi.
Hıdırlık yolunun Taşpınar Camii önünden direk Keltepe'ye bağlanacağını belirten Çoban, çalışmalara başladıklarını kaydetti.
Çoban, "Makinelerimiz çalışmalara geçtiğimiz günlerde başladı. Dolayısıyla Çakırköyü, Erkmen, İkbal tarafından vatandaşlarımız hiç şehir içine girmeden direk Hıdırlık yolu üzerinden Ataköy'e, Kanlıca'ya, Harbiş'e ulaşabilecek. Bu çalışmayı da inşallah bu yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Zor bir coğrafya ama çok güzel bir yol olacak." diye konuştu.
Öte yandan Bedrik Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 25 bin metrekarelik parka merhum Belediye Başkanı Erdal Akar'ın ismi verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz