Hido ve Memo NBA'de sezonu açtı

NEW YORK (İHA) - NBA'deki Türk milli oyunculardan Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu, dün gece 2004-2005 sezonunda takımlarının oynadığı ilk resmi maçlarda görev yaparak sezonu açtılar.

Her iki oyuncu da yedek soyunurken; Mehmet Okur, takımı Utah Jazz'ın kendi evinde Los Angeles Lakers'ı 104-78 mağlup ettiği karşılaşmada 20 dakika forma giydi. Karşılaşmayı 2 sayı-5 ribaund-4 asist-2 blok-1 top çalma ile tamamlayan Milli yıldız galibiyette önemli pay sahibi olurken, 0/4 isabetle iki sayılık şut ve 2/2 isabetle serbest atış kullandı.

Reklam
Reklam

Orlando Magic'in Milwaukee Bucks'ı konuk ettiği ve 93-92 mağlup ettiği maçta benchten gelerek 19 dakika forma giyen Hidayet Türkoğlu ise 2/6 iki sayılık, 0/1 üç sayılık şut kullandığı karşılaşmayı 4 sayı-4 asist-3 ribaund-1 top çalma ile tamamladı. Diğer yandan bu maçta Bucks forması altında 26 dakika süre alan Gürcü asıllı Türk forvet Zaza Pachulia 11 sayı-6 ribaund-2 asist-1 blok üreterek göz doldurdu.

Bu sezon NBA'deki ilk yılını yaşayacak olan İbrahim Kutluay ise sakatlar listesinde yer alması nedeniyle takımı Seattle Supersonics'in dün gece deplasmanda LA Clippers'a 114-84 mağlup olduğu karşılaşmada görev almadı. İbrahim, NBA kurallarına göre en az 4 maç daha sahalardan uzak kalacak.