Hido ve Tim Duncan, İstanbul'da buluştu

İSTANBUL (İHA) - NBA'in iki yıldız oyuncusu Hidayet Türkoğlu ve Tim Duncan, Türkiye-ABD maçı öncesinde biraraya geldi.

Geçen sezon San Antonio Spurs'ta birlikte mücadele eden Hidayet Türkoğlu ve Tim Duncan, bugün Çırağan Kempinski Otel'de Adidas'ın organizasyonunda buluştu. Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Milli Takım Menajeri Doğan Hakyemez ve A Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjevic'in katıldığı toplantıda Hidayet Türkoğlu, yaptığı esprilerle başta eski takım arkadaşı Duncan olmak üzere herkesi güldürdü. Duncan, kendi adını taşıyan D-Cool ayakkabıyı Hidayet'e hediye etti. Hidayet de çarık şeklindeki minik bir anahtarlığı Duncan'a verirken, "Bunlar bu akşam senin işine yarayacak" diyerek espri yaptı. Milli basketbolcu, daha sonra Duncan'a İznik çinisi hediye etti. Yeni sezonda Orlando Magic'de forma giyecek olan Hidayet, eski takım arkadaşı Tim Duncan'dan çok şey öğrendiğini belirtti. Duncan'ın, kendisine büyük katkıları olduğunu ifade eden Hidayet, "Yeni sezonda iyi oynarsam bu Tim Duncan'ın sayesinde olur. San Antonio Spurs'ta maçlar sırasında bana çok iyi fırsatlar verdi. Atış yapmam konusunda bana güzel fırsatlar sundu" dedi.

Reklam
Reklam

Hidayet, bu akşam ABD ile oynayacakları hazırlık maçında en iyi şekilde mücadele edeceklerini söyledi.
San Antonio'daki performansıyla iki kez NBA'in en değerli oyuncusu seçilen Tim Duncan ise eski takım arkadaşı Hidayet ile karşı karşıya oynayacağı için heyecanlı olduğunu belirtti. Duncan, bir soru üzerine yaptıkları maçlarda alan savunmasına karşı zorlandıklarını ifade ederek, "Olimpiyatlar öncesinde hazırlık turundayız. Bu dönem boyunca iyi hazırlık maçları yaptık. İtalya'ya yenildik. Ama daha sonra iyi mücadele ettik" diye konuştu.
Duncan, 6 hazırlık maçında kendisini en çok etkileyen oyuncunun Dallas Mavericks'de oynayan Dirk Nowitzki olduğunu söyledi.
"Hido" diye hitap ettiği Hidayet Türkoğlu ile birlikte oynamanın çok eğlenceli olduğunu belirten Tim Duncan, "Hido bizimle iyi bir sezon geçirdi. Sezonun büyük bölümünde dışarıdan en iyi şut atan oyuncumuzdu. Önünde parlak bir gelecek var. Hidayet'in iyi oynadığı karşılaşmalarda takım da iyi oynuyordu" dedi.
Duncan, ABD'li basketbolcu İstanbul'u nasıl bulduğu şeklindeki soru karşısında, "İstanbul'a dün geldik ve henüz gezmedim. Hido'nun beni gezdireceğini umuyorum" cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Adidas Türkiye Genel Müdürü Osman Ayaz da sponsoru oldukları Hidayet ile daha büyük başarılara imza atacaklarını belirtirken, Adidas Uluslararası Basketboldan Sorumlu ve Global Spor Pazarlama Müdürü Lawrence Norman, Hidayet'in NBA'de uzun süre oynayarak imkansızı gerçekleştirdiğini söyledi.
Hidayet Türkoğlu ve Tim Duncan, toplantının ardından Adidas marka spor ayakkabılarıyla basın mensuplarına poz verdi.