Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Ürgüp, mesajında, her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs'ta kutlanan Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı'nın, Türk milletinin kültürel değerlerinden biri olduğunu belirtti.

Ürgüp, şunları kaydetti:

"Türk dünyasının binlerce yıllık zengin kültürel birikiminin en güzel örneklerinden birini oluşturan Hıdrellez, mevsimlik bayramlarımızdandır. Tarih boyunca doğayla uyumlu ve iç içe bir hayat süren Türk milleti, bu kültürel zenginliğini özüne uygun olarak korumuş ve kuşaktan kuşağa aktarmıştır. Asırlardan beri kutlanan ve Türk dünyasının ortak kültür değerlerinden biri olan bu bayramın kutlanma şekli, coğrafyalara göre farklılık gösterse de özünde doğayla uyumu ve baharın gelişini simgeler. Bu duygu ve düşüncelerle, Sivaslı hemşehrilerimin Hıdrellez Bayramı'nı kutluyor, bolluk, bereket ve sağlıklı günler diliyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: