Hijyen Eğitimi Almayanlar Gıda Sektöründe Çalışamayacak

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, “Genel Hijyen Eğitimi Belgesi almayan ve...

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, “Genel Hijyen Eğitimi Belgesi almayan ve belge sahibi olmayanlar iş yerlerinde çalışamayacaklar ve çalıştıkları takdirde ilgili kurumlar tarafından cezai müeyyide uygulanacak.” dedi.

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından düzenlenen Hijyen eğitimi ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin belge dağıtım töreni yapıldı. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği salonunda gerçekleştirilen belge dağıtım töreninde konuşan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, ekmek çeşitleriyle uğraşan esnaf ve sanatkarlara hijyen eğitimini verdiklerini belirterek, “Genel Hijyen Eğitimi Belgesi almayan ve belge sahibi olmayanlar işyerlerinde çalışamayacaklar ve çalıştıkları takdirde ilgili kurumlar tarafından cezai müeyyide uygulanacak. Teşkilat olarak esnaflarımızın ceza almaması için bu eğitimleri veriyoruz. Ancak bu belgeyi almakla iş bitmiyor. Önemli olan hijyen kurallarına uymak, yapılması gereken şartları yerine getirmektir." uyarısında bulundu.
KOSGEB Müdürlüğü ile birlikte yapılan uygulamalı girişimcilik eğitimlerine de değinen Köksal, bu eğitimlerden sonra belgeyi alacak kişilerin iş yeri açmalarını ve bu desteklerden faydalanmalarını istedi.

Reklam
Reklam

KOSGEB Müdürü Hüsamettin Çay ise bu yıl içerisinde yapılan faaliyetlerin geçen yıla göre ikiye katlandığını, bunda girişimcilik eğitimlerinin de etkili olduğunu ifade ederek, girişimcilik eğitimi sertifikası alanların 30 bin lira hibe, 70 bin lira ise sabit yatırım desteği alabileceğini söyledi. Sivas için yeni iş alanlarının açılmasını ümit ettiklerini kaydeden Çay, işbirliği ve güç birliği yapılarak, güçlü işletmelerin kurulmasını tavsiye etti. KOSGEB Müdürü Çay, 2012 yılında 50’ye yakın iş yeri kurulduğunu ve bu iş yerlerine 400 bin lira destek sağlandığını sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan 60 girişimciye ve hijyen eğitimlerine katılan 64 esnafa belgeleri verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: