Hijyen Eğitimleri Başladı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından gıda maddesi üreten, satan ve toplu tüketime...

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından gıda maddesi üreten, satan ve toplu tüketime arz edilen işyerlerinin sahipleri ve çalışanlara yönelik hijyen eğitimleri Divriği ilçesinde başladı.

SESOB, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Divriği Esnaf Odası işbirliği ile gerçekleştirilen seminere, ilçede fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında, satışında çalışan ve ekmek satış yerlerinde ekmek satışı yapan personel katıldı. İlçede bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Salonu’nda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız ve Gıda Kontrolörü Aygen Ürgüp katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan SESOB Başkanı Beşir Köksal, hijyen eğitimlerini talebin fazla olması nedeniyle Divriği ilçesinden başlattıklarını söyledi. Hijyen eğitiminin önemine değinen Köksal, “Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile öngörülen ‘Genel Gıda Hijyen Eğitimi’nin yapılması konusunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile konfederasyonumuz arasında 6 Temmuz tarihinde işbirliği protokolü imzalanmıştır. Biz de teşkilat olarak bu protokol sonrasında ilk eğitimizi 60 kişi ile Divriği ilçemizden başlattık. Talebin fazla olması halinde diğer ilçelerimizde de bu eğitimleri yapacağız. Eğer talep az ise birliğimizde bu eğitimleri gerçekleştireceğiz. Amacımız insan sağlığına önem vererek esnaf ve sanatkârlarımızın idari para cezalarına muhatap kalmamalarıdır.” dedi.

Reklam
Reklam

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız ise, Türkiye’de en çok tüketilen gıda olan ekmek için Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek çeşitleri tebliği ile ekmek üretimi, satış, depolama ve muhafaza koşullarının tekrar şekillendirildiğini söyledi. Ekmek tebliğinde en önemli değişimlerden birinin de ekmek üretiminde çalışanların hijyen eğitimi almasının zorunlu hale geldiğini vurgulayan Yıldız, yapılan değişiklikle gıdanın tüketiciye en güvenilir şekilde arzını sağlamayı amaç edinildiğini kaydetti. Ziraat mühendisi Seyit Yıldız, hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdadaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda iyi hijyen uygulamaları, gıda zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşidi mevzuatları konularında bilgi verdi. Seminer sonunda katılımcılar sınava tabi tutuldu. Sınavda 70 puan ve üzerinde alanlara sertifika verileceği belirtildi.

Semineri, Divriği Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Gürel ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Özfidan da takip etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: