Hijyenik Olmayan Gıdaya Dikkat

Halk Sağlığı ve İç Hastalıklar Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, hijyen şartlarına dikkat edilmeden üretilen...

Halk Sağlığı ve İç Hastalıklar Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, hijyen şartlarına dikkat edilmeden üretilen gıda maddelerinde ve hijyenik olmayan suda ki mikropların mide ülserine neden olduğunu söyledi.

Uzmanlar hijyenik gıda tüketimi konusunda uyarıyor. Özellikle gıdaların plastik kaplarda saklanmaması gerektiğini belirten uzmanlar, gıdaların saklandığı kapların kanser başta olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarttığını söylüyor.

Sinop'un Gerze ilçesinde Halk Sağlığı ve İç Hastalıklar Uzmanı olarak görev yapan Dr. M. Emin Dinççağ, sağlıklı kalabilmek için sağlıklı gıda tüketmenin şart olduğunu belirtti. Günlük hayatta kullanılan pek çok kimyasal maddeyle üretilmiş ürünlerin insan sağlığını tehdit ettiğini kaydeden Dr. Dinççağ, "Özellikle florokloro karbonlar, polivinil hidrokarbonlar ve pek çok petrol ürünü gıda sakladığımız kaplar, kaşıklar, çatallarda bulunmakta ve birçok gıda maddesi içinde raf ömrünü uzatmak için katkı maddesi kullanılmakta, pek çok gıdada gübre ve tarım ilacı kalıntısı bulunmakta bu da insan sağlığı için ciddi risk oluşturmaktadır.

Reklam
Reklam

Özellikle gıda maddelerini plastik kaplar içinde saklamamalıdır. Sirke gibi asidik gıdalar plastik kaplar içinde saklanır ise insan sağlığına zararlıdır. Bulaşıklar yıkanırken daha az deterjan kullanılmalı ve çok su ile durulanmalıdır. Alüminyum kaplar yerine çelik tencereler tercih edilmelidir" dedi.

Tabanı delinmiş, çizilmiş teflon tencereler de yemek yapılmaması gerektiğini vurgulayan Halk Sağlığı ve İç Hastalıklar Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, "Küflü ve rutubetli yerlerde saklanmış gıdalarda aflatoxin adı verilen karaciğer kanseri yapan mikrop üreyeceği için, bu gıdalardan sakınılmalıdır. Baharatların kapalı ambalajlısını tercih etmelidir. Hijyen şartlarına dikkat edilmeden üretilen gıda maddelerinde ve hijyenik olmayan suda helikobekter pilori adı verilen mikrop mide ülseri yapmaktadır. Gıda hijyenine dikkat edilmediği yerlerde mide ülseri çok görülmektedir" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: