Hikmet Karaman: Takımda iyi bir sistem oturtmak istiyoruz

Gaziantepspor’un yeni teknik direktörü Hikmet Karaman, kritik maçlardan yara almadan çıkmak istediklerini söyleyerek, “İvme yakaladıktan...

Gaziantepspor’un yeni teknik direktörü Hikmet Karaman, kritik maçlardan yara almadan çıkmak istediklerini söyleyerek, “İvme yakaladıktan sonra, oturtturulan bir sistem üzerinde, çok iyi bir takım olabilmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Abdullah Ercan’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturan Karaman, kırmızı - siyahlı ekiple bugün ilk antrenmanına çıktı. Hava şartlarının kötü olmasından dolayı, takım Sivasspor maçı hazırlıklarını, Kamil Ocak Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Açma germe egzersizleri yapan futbolcular, burada basketbol maçı da yaptı. Karaman da futbolcularla özel olarak ilgilenmeye çalıştı.

Reklam
Reklam

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Karaman, hava şartlarının kötü olduğuna atıfta bulunarak, ilk olarak, antrenman yapabilme şansına sahip olmak istediklerini vurguladı.

Takımda 4 kart cezalısı ve ciddi sakatlığa sahip yaklaşık 6 futbolcunun bulunduğuna değinen Karaman, “Bunlar Gaziantepspor adına şanssızlık. Ama gerçekçi olmak gerekiyor. Önümüzde çok kritik maçlar var. Bu kritik maçlardan şu ortamda, yara almadan çıkıp sezon sonuna kadar bir ivme yakalamak bu ivmeden sonra da oturtturulan bir sistem üzerinde, çok iyi bir takım olabilmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu. Karaman,”Gaziantepspor takımı iyi futbolculardan kurulu, ama bu takımın sadece iyi futbolculardan kurulu olması yeterli değil. Sonuca yansıyacak puanları da alması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin her zaman kazanmak olduğunu, Sivasspor karşısına da 3 puan için çıkacaklarını kaydeden Karaman, “Bugünkü şartlara baktığımızda muazzam bir eksiklik içerisindeyiz. İlk defa antrenörlük hayatımda bir kulübe giderken bu kadar kart cezalısı ve sakatlıkların olduğu bir kulübe geldim. Dolayısıyla Sivas maçından, taraftarımızı da zor günde aramızda görüp, galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Çünkü akabinde Gençlerbirliği ve Galatasaray maçı var. Cezalılar ve 1-2 sakat oyuncuyla birlikte 5-6 kişinin takıma katılımı gerçek potansiyelimizi de ortaya koyar.” değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

Teknik adam olarak çalıştığı bütün kulüplerde hep başarılı olduklarını, sonuncu takımları yukarıya çıkarttıklarını anlatan Karaman, “Gaziantepspor dışarıdan bakıldığı zaman kadro itibariyle güçlü oyunculardan kurulu bir ekip görüntüsü veren, geçen sene de oynadığı futbolla hem UEFA’ya giden hem de dikkatleri çeken bir kulüp. Başkan İbrahim Kızıl’la konuşurken ben artık şampiyonluğa oynayan UEFA kupalarına, Şampiyonlar Ligi’ne oynayan bir takım yapmak, öyle takımda çalışmak istiyorum. Bu kriterler bize uydu. Ama bunun için de önce sistemi oturtmak gerekiyor. Sistemsiz hiçbir şey olmaz. Buraya dünyanın en iyi antrenörünü getirin, sistem önemli.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz