Hikmet Sami Türk : Türkiye, Suriye'nin Iç Sorununa Karışmamalı

Eski Adalet Bakanı ve DSP Parti Meclisi Üyesi Hikmet Sami Türk, "Türkiye, Suriye'nin iç sorununa...

Eski Adalet Bakanı ve DSP Parti Meclisi Üyesi Hikmet Sami Türk, "Türkiye, Suriye'nin iç sorununa karışmamalıdır. Biz Suriye'ye başkan ya da rejim belirleyecek durumda değiliz" dedi.

DSP Parti Meclisi Üyesi Hikmet Sami Türk, partisinin İzmir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin bir iç savaş içinde olduğunu öne süren Türk, "Bir yandan terör örgütü, bir yandan ekonomik sorunlar, bir yandan Suriye sınırında yaşananlar içinde olduğumuz dönemi önemli bir dönem haline getiriyor. Yurdun her köşesinde vatandaşlarda genel bir karamsarlık söz konusudur." dedi.

Reklam
Reklam

Türk, Suriye ile yaşanan sorunları hatırlatıp, ABD'nin Ortadoğu'daki taşeronu olmamak gerektiğini belirterek, "Türkiye en uzun kara sınırımız olan Suriye'ye karşı birtakım girişimlerde bulunmuştur. Bunlar bir komşu ülkeye karşı yapılması gereken şeyler değil. Bizler ABD'nin dış politikasının Ortadoğu'daki taşeronu durumuna düşmemeliyiz. Bizim anayasamızın başlangıcında 'yurtta sulh cihanda sulh' yazıyor. Şimdiye kadar Türkiye bu ilkeyle çok önemli dönemleri geçmiştir. Tüm komşularımızla sıfır sorun politikasıyla iş başına gelen bir iktidar Türkiye'yi tüm komşularıyla sorunlu duruma getirmiştir." ifadelerini kullandı.

Hikmet Sami Türk, ABD Başkanı Barack Obama'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda konuşurken elinde beyzbol sopası tutmasını, "Bu resmin Obama'nın, Türkiye Başbakanı ile telefonda konuşurken çekildiği açıklama gereği duyuldu. Yoksa Obama'nın beyzbol merakı olabilir ve böyle bir resim çekilebilir tabi, ama bu açıklama anlamlı. ABD'nin Türkiye'ye karşı eli sopalı bir dış politika uyguladığını gösteriyor. Türkiye'den birtakım beklentileri var. Komşumuz Suriye'deki rejim değişikliğini Türkiye tarafından gerçekleştirilmesi isteniyor." diye yorumladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz