Hikmet Sami Türk'e tepki

ANKARA (İHA) - Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk, kendisine F tipi ve tecrit uygulaması nedeniyle suçlayıcı sorular soran katılımcılara tepki göstererek, "Bugün cezaevleri insanca yaşama hakkına kavuşturulmuştur. Terör örgütlerinin oradaki egemenliklerini sona erdirdik" dedi.

Ankara Barosu tarafından Bilkent Otel'de düzenlenen Uluslararası Hukuk Kurultayı'nın 'Hukuk Devleti ve Direnme Hakkı' konulu sempozyuma başkanlık eden Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk, oturumun başında yaşadığı protesto gösterisinin ardından oturumun sonunda bazı katılımcıların suçlayıçı sorularıyla karşılaştı. F tipi ve tecrit olayları konusunda kendisinin eleştirilmesine sinirlenen Hikmet Sami Türk, "Cezaevleri konusunda baştan beri görevimi yaptım. Bu sayede Türkiye insan haklarına uygun cezaevlerine kavuştu. F tipi cezavevi benim icatım değil. Terörle Mücadele Kanunu'nun 16. madesi benim zamanımda değiştirildi. Bugün cezaevleri insanca yaşama hakkına kavuşturuldu. Terör örgütlerini oradaki egemenliklerine sona erdirdik" dedi. Türk, 'Hiç istifa etmeyi düşündünüz mü?' yönündeki soruyu ise şöyle cevapladı:

Reklam
Reklam

"Türk Medeni Kanunu'nda mal rejimi kabul edildiğinde istifa etmeyi düşündüm. Başbakan'a istifa dilekçemi verdim. Başbakan ise 'Bu sorunu çözeriz' diyerek istifamı kabul etmedi ve sonunda uzlaşma sağlandı. İkinci istifaya yaklaştığı nokta ise Şartlı Salıverme Yasası'na işkenceni affınında yer alınması. Bu nedenle istifa edecektim".