Hilal-i Ahmer 145 Yaşında

Kars Kızılay Şube Başkanı Necati Dallı, Türk Kızılay’ın 145 yıl önce bugün Hilal-i Ahmer adıyla...

Kars Kızılay Şube Başkanı Necati Dallı, Türk Kızılay’ın 145 yıl önce bugün Hilal-i Ahmer adıyla kurulduğunu ve Türk insanının dünyaya uzanan yardım eli olduğunu söyledi.

11 Haziran 1868’de bir grup idealist doktorun “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti” olarak kurdukları Kızılay’ın yurt içinde ve dışında insanların acısını dindirmek için 145 yıldır çalıştığını kaydeden Başkan Dallı, Türk Kızılay’ın 145’ni kuruluş yılı nedeniyle yayınladığı mesajında Kızılay'ın kurulduğu günden bu zamana kadar sadece yurt içinde değil, Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Orta Doğu’dan Afrika’ya, Güney Asya’dan Kafkaslara kadar dünyanın neresinde bir insan acısı varsa o acıyı dindirmek için büyük çaba gösterdiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Türk Kızılayı’nın hizmetleri doğrultusunda sadece savaş ve afet dönemleri ile sınırlı kalmadığını da ifade eden Dallı, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Türk Kızılayı, Türk insanının ve devletinin yardımseverliğinin simgesidir. Kızılay, tüm yurtta olduğu gibi dünyanın her köşesinde tüm felaketlerde 'kara gün dostu' olarak insanların yardımına koşmaya devam etmektedir. Ülkemizdeki tüm kan ve kan ürünlerinin ihtiyaçları da Kızılayımızın aldığı kan bağışları ile karşılanmaktadır. Kızılayımız, şubeleri bulunan her il ve ilçede yoksul vatandaşlarımızın da her zaman yanında olmaya devam etmektedir. Özellikle halkımızın muhtaç oldukları zaman bulabilmeleri için sağlıklı iken kan verin sloganıyla kurduğu kan merkezi ülkemiz için son derece önemlidir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: