Hilmi Güler: Elektrikte zam oranı belli değil

Ankara - AA- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, 5,5 yıldır enerjide sessiz bir devrim gerçekleştirdiklerini, bunun tamamen bir "bağımsızlık savaşı", yerli kaynaklarla gerçekleştirdikleri bir devrim olduğunu belirtti.

Sanko Holding'e bağlı Yedigöze Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. ile Alstom Hidroelektrik Üretim Tesisi Ticaret ve İşletme Ltd. Şti. ve Alstom Hydro France'den oluşan konsorsiyum arasında yapılacak Türbin Satın Alma, Montaj ve Devreye Alınması Sözleşmesi, imzalandı. Güler, burada yaptığı konuşmada, 5,5 yıldır enerjide sessiz bir devrim gerçekleştirdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin enerjideki bağımsızlık savaşının uygulamalarını projelerle gerçekleştirdiklerini ifade eden Güler, "Bu tamamen bir bağımsızlık savaşı, yerli kaynaklarla gerçekleştirdiğimiz bir devrim. Bu savaş da Kurtuluş Savaşı gibi Anadolu'da başladı" diye konuştu.

Enerji alanında yaptıkları çalışmaları anlatan Güler, bu konudaki mevzuat ve hukuki altyapı çalışmalarının bittiğini ifade etti. Güler, enerji konusundaki çalışmaların, kendi öz kaynakların yeterliliğinin önemini vurguladı.

-Elektrik zammı-
Bakan Güler, törenin ardından, gazetecilerin, elektrik zammına ilişkin sorusu üzerine, "Bu konuda belirsizlik yok. 1 Temmuzda otomatik fiyat uygulamasına geçeceğimizi bildirmiştik. Arkadaşlar bunun üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Herhangi bir oran şu anda söz konusu değil, herhangi bir rakam da telaffuz edilmedi, çalışmalar sürüyor" diye konuştu.