Hilmi Yavuz, Devecihan’da Söyleşi Düzenledi

Edirne Valiliği’nin ‘ne uzun bir büyü’sün Hilmi Yavuz’ adlı söyleşi Deveci han Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.Ercan...

Edirne Valiliği’nin ‘ne uzun bir büyü’sün Hilmi Yavuz’ adlı söyleşi Deveci han Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Ercan Yılmaz’ın moderatör olarak katıldığı söyleşide, Türk düşüncesinin ve edebiyatının önemli isimlerinden olan Hilmi Yavuz da konuşmacı olarak katıldı. Ercan Yılmaz programın başında yaptığı konuşmada, estetik medeniyetimizin en önemlilerinden bir tanesi de Edirne, estetik medeniyeti doğrulayanlar mekanlardan bir tanesinde olduklarını kaydetti. Yılmaz, “Sezai Karakoç’un bir söylemi var, Kudüs için, gökte yapılmış, yeryüzüne indirilmiş bir şehir diyor. Bu söylem benim için de Edirne, tıpkı Konya gibi, İstanbul gibi, gökte yapılarak yeryüzüne indirilmiş şehirler arasında yer alıyor. Ben sevgili hocam, Hilmi Yavuz’dan bu müstesna şehirde, Edirne’de estetik medeniyetini bir kez daha açıklamasını sizlerin huzurunda isteyeceğim” dedi.

Reklam
Reklam

Hilmi Yavuz Edirne’nin kendisi için diğer öteki tarihi şehirler gibi çok büyük bir önemi olduğu belirtti. Yavuz, “Edirne’ye 30 yıl önce gelmiştim. Ama bildiğimiz gibi bir söylem vardır, orada br köy varuzakta gitmesek te gelmesek te o köy bizim köyümüzdür diye ben bunu tarihi ve estetik bir şehirler için kullanıyorum. Bu şehrin her şeyden önce bir tarihi kimliği var. Tarihi bir kimlik, estetik bir kimlikle birlikte var olmuş nadir şehirlerden biridir. Her tarihi şehir estetik bir kimlik arz etmez, ama Edirne’nin böyle bir yönü var. Selimiye gibi estetik medeniyetimizin, İslami medeniyetimizin en büyük, en görkemli muhteşem yapıtlarında birinin bu şehirde olması, bu şehri son derece ayrıcalıklı kılıyor” şeklinde konuştu.

Devecihan'da yapılan söyleşiye Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, çeşitli kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Söyleşinin ardından Ercan Yılmaz ve Hilmi Yavuz katılımcılara kitaplarını imzaladılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: