Hilvan’da kutlu doğum aşı izdihamı

Hilvan'da Hz. Muhammed'in doğumunun 1441. yıldönümü nedeniyle dağtılan Kutlu Doğum Aşı'nda izdiham dolu anlar yaşandı.

Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesi’nde Peygamber Efendimizin Dünya’ya teşriflerinin 1441. yıl dönümü münasebetiyle dağıtılan ‘Aş’tan tadabilmek için vatandaşlar birbirleriyle yarıştı.

Hilvan Belediyesi Çay Bahçesi’nde saat 14.30’da düzenlenen Kutlu Doğum Aşı dağıtım etkinliğine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Spor ve Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer ile çok sayıda daire müdürü ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Program öncesi Kutlu Doğum Aşı’ndan tadabilmek için birbirleriyle yarışan vatandaşlar izdiham dolu görüntüler yaşanmasına yol açtı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu’nun selamlama ve teşekkür konuşması ile devam etti. Ardından sözü devralan Vali Güvenç sadece İslam Alemi’nin değil tüm Dünya’nın Peygamber Efendimize her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından Kutlu Doğum Aşları’nın bulunduğu kazanların başına geçen Vali Güvenç, Müftü Ramazan Tahiroğlu ve Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu vatandaşlara kendi elleriyle aş dağıttı. İzdiham dolu anların yaşandığı dağıtımda vatandaşlar etli pilav, tulumba tatlısı ve ayranlarını alarak kendileri için hazırlanan masalarda afiyetle yedi.

Vali Güvenç ve beraberindeki heyet daha sonra bir traktör firmasının Hilvan bayii açılışına katıldı. Ardından ilçenin spor salonuna geçen Vali Güvenç burada sporcuların judo ve tekwan-do gösterilerini izledi. Gösteri öncesi İl Gençlik ve Spor Müdürü Ertuğrul Yıldız, Vali Güvenç’e göreve geldiği günden bu yana kentteki sportif faaliyetlere verdiği destekten dolayı teşekkür ettiğini belirten bir konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

Gösterilerin ardından etkinliklerde emeği geçen yöneticilere plaketleri Vali Güvenç tarafından takdim edildi. Vali Güvenç ve eşliğindeki heyet özel bir dersane ile yapımı devam eden Tillo Medresesi'nin inşaatında incelemelerde bulunduktan sonra saat 16.30 sıralarında ilçeden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: