Hindiler Yılbaşına Hazır

Yılbaşının vazgeçilmezi hindiler, pazarlardaki yerini aldı. Ağırlıkları 8 ile 10 kilo arasında değişen hindiler, 70...

Yılbaşının vazgeçilmezi hindiler, pazarlardaki yerini aldı. Ağırlıkları 8 ile 10 kilo arasında değişen hindiler, 70 ile 100 TL arasında alıcılarını bekliyor.

Yılbaşı sofralarının geleneksel lezzeti hindi, pazarlardaki yerini aldı. 8 ile 10 kilo arasında olan hindiler, 70 ile 100 TL’den alıcı buluyor. Küçükçekmece Halkalı’da açtıkları pazarda hindilerini satan üreticiler, lezzetli hindinin tüylerinden belli olduğunu belirterek, fiyatların da bu yıl düşük olduğunu söylediler. Tekirdağ’dan getirdiği hindileri satan Zeynel Abidin Kaçar, “Her sene getiriyorum. Şuan için 75 tane hindim var, 4 gündür buradayız. Yılbaşına kadar talep iyi. Fiyatlar 70 TL’den 100 TL’ye kadar değişiyor. Hindiler 8-10 kilo arasında çıkıyor” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İyi hindinin tüylerinden anlaşıldığını belirten Kaçar, “Tüyü siyahlaştıktan sonra dışarı salıyoruz. Gece gündüz dışarıda kalıyor. Bunlar buğday, mısır yiyor. İyi hindi tüyünden bellidir. Tüyü düzgün olduğu zaman, kanatlarının altı sarı olduğu zaman hindinin eti güzeldir” dedi.

Hindileri ucuza sattıklarını belirten satıcı Olcay Çelikkaya ise, “Bunlar şu an 10 aylık. Kiloları 8-10 kilo arasında değişiyor. İdeal kilo budur. İnsanlarımıza hindi tavsiye ediyoruz. Yılbaşında almasalar bile tavuk yerine yiyebilirler. Fiyatlar 90-100 civarında değişiyor. Piyasa düşük olduğu için ucuz satıyoruz. Herkesin alıp tatmasını tavsiye ederiz. Tavuktan da, ithal etten de iyi” diye konuştu.

Hindi etini çok sevdiğini belirten Orhan Altındağ, aldığı hindiyi göstererek, “10 kiloluk hindiyi 90 TL’ye aldım. Yılbaşında bir tane daha alırız” dedi.

Hindiler, Halkalı’da açılan pazarda yılbaşına kadar alıcılarını bekliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: